Stöd och råd för din ekonomi

Publicerad:

Klippans kommun erbjuder kostnadsfri budget- och skuldrådgivning till dig som vill få bättre koll på din privatekonomi, sätta upp en hållbar budget eller behöver stöd i en besvärlig ekonomisk situation.

Klippans budget- och skuldrådgivare heter Marita Stureson och hon kan stötta dig i vägen mot en privatekonomi i balans.

Att tänka förebyggande och se över din situation i ett tidigt skede ger dig oftast fler möjligheter att komma på rätsida med din ekonomi.
- Att exempelvis komma igång med ett sparande kan göra stor skillnad för din ekonomi och öka tryggheten för framtida situationer, berättar Marita. Jag kan hjälpa dig att se vilket utrymme som finns för ett sparande och prioritera i dina utgifter.

Genom budget- och skuldrådgivning kan du även få stöd i att hantera skulder samt att få en bild över läget och hur din ekonomiska situation ser ut.
- Vi ser en ökad skuldsättning i Klippans kommun, vilket är bekymmersamt, berättar Marita. Delvis är det en effekt av den pågående pandemin och utvecklingen är liknande på många håll i landet.

Du kan boka tid hos budget- och skuldrådgivare Marita genom att ta kontakt med henne direkt via telefon eller e-post. Du kan också lämna ett meddelande i kundtjänst så tar Marita kontakt med dig.
- Med anledning av covid-19 så finns det möjlighet till rådgivning via digitala kanaler, exempelvis telefon och Skype.

Budget- och skuldrådgivning är kostnadsfri för invånare i kommunen. Marita har tystnadsplikt och allt ni pratar om stannar mellan er. Du hamnar inte i något register.

Här kan du läsa mer om budget- och skuldrådgivning.