Upprustad restaurang redo för starten av den nya träffpunkten på Senioren

Publicerad:

Under det senaste året har restaurang Senioren genomgått en förändring när de piffat upp menyn och möblerat om i matsalen. I januari drar den nya träffpunkten igång i lokalen.

En större variation på menyn, som innehåller husmanskost med restaurangkvalitet, och en utökad salladsbar med varma grönsaker lockar många besökare till restaurang Senioren. Utöver ommöblering och nya serveringsvagnar har ett nytt serveringsbord köpts in och brickvagnarna målats om för att skapa en mysigare miljö.

Mensura Avdic som är restaurangchef på Senioren har tillsammans med sina tre medarbetare sett över vad deras gäster efterfrågar när de besöker restaurangen.

- Vi har satsat mycket på att göra en mer välkomnande miljö och att maten ska uppfylla den restaurangskvaliteten som våra gäster vill ha. Vi har bytt ut mycket på menyn och kommer fortsätta att testa nya rätter. En del av våra gäster har frågat efter utländsk mat, så det vill vi testa att servera som alternativ i framtiden, säger Mensura.

Senioren är en restaurang som drivs av Klippans kommun och är till för alla pensionärer som bor i kommunen samt kommunanställda. Den har öppet och serverar mat alla dagar i veckan.

- Många av våra gäster träffar vi nästan varje dag och vi har lärt känna dem väl. Vi har alltid roligt på jobbet och jag och mina medarbetare är ett bra team, berättar Mensura. Vi ser gärna att våra gäster tar med sig sina anhöriga hit, de är också välkomna att äta här!

I januari flyttar Träffpunkten in i lokalerna och då blir det aktiviteter varje dag. En anställd kommer vara aktivitetsledare och ha fokus på hälsofrämjande arbete som skapar en meningsfullhet i vardagen för besökarna.

- Inför den nya verksamheten vill vi möblera om och piffa upp i vår vinterträdgård, som är ett ljust och öppet rum med glasväggar. Där inne kommer många av aktiviteterna att hållas och då vill vi att det ska kännas mysigt och välkomnande att vistats där, säger Mensura.

Vinterträdgården

Den nya verksamheten kommer planeras in antingen före eller efter lunch, så att deltagarna kan äta gott tillsammans i anslutning till aktiviteterna om de vill det.

Öppet hus för nya verksamheten
Träffpunkten kommer att startas med ett öppet hus av verksamheten fredagen den 19 januari klockan 14.00. Vid detta öppnande av träffpunkten kommer det delas ut informationsblad kring verksamhetens planering under våren 2018. Socialförvaltningen välkomnar både dig som anhörig och dig som äldre till Senioren denna dag.

Det finns möjlighet till att äta på restaurang Senioren innan det öppna huset.
Senioren finns på Östra Nygatan 1 i Klippan.