Upptäck Klippankartan

Publicerad:

Henrik Hammar och Tobias Persson.

Under våren har Klippankartan dykt upp på kommunens hemsida – har du sett den? Du hittar Klippankartan bland de grå ”Hitta direkt”-länkarna under stora bildspelet på startsidan.

Klippankartan är ett nytt tillskott på hemsidan som är en service gentemot Klippanborna. Kommunens kartingenjör och kart- och mättekniker har tillsammans tagit fram kartorna och jobbar ständigt med att utveckla tjänsten.

- Här kan du se aktuella vägarbeten och störningar, karta över skolskjuts, lekplatser, våra hundlatriner och parkmark. På kartan kan du se hur högt gräset på våra gräsmattor får lov att bli. Kommuninvånare får gärna rapportera in i Fixa min gata om de ser att gräset är högre än vad det får vara, säger Henrik Hammar, kart- och mättekniker.

- Du hittar också kommunens detaljplaner i kartan så du slipper ringa in och fråga efter dem. Vår lediga tomtmark som finns ute till försäljning finns också med. Äger du ett hus kan du gå in och kika på din tomt och se var din tomtgräns går, säger Tobias Persson, kartingenjör.

För den historieintresserade finns ”tidsmaskinen” där du kan överlappa ett modernt flygfoto med ett historiskt för att se hur samhället byggts ut och förändrats.

- Vi har flygfoton från 70- och 60-talet inlagt i programmet idag, och håller på att fixa ett från 40-talet med. Vi har även tittat på om vi kan få in äldre kartmaterial från exempelvis 1800-talet också, då kan det bli riktigt kul jämförelser, säger Henrik.

- Tjänsten och utbudet i kartan uppdateras hela tiden. Bara fantasin sätter gränserna för vad som ska finnas med. Det är ett levande dokument som växer ju mer vi jobbar med det. Vi tar gärna emot tips på vad du vill se på kartan så kan vi se om det är möjligt att få till det, säger Tobias.

Nyfiken på att gå in och titta på våra kartor? Du hittar Klippankartan härlänk till annan webbplats.