Vaccinering mot covid-19

Publicerad:

Idag den 14 januari påbörjas vaccinering mot covid-19 i Klippans kommun. Vaccinet är viktigt för att skydda riskgrupper och för att minska smittspridningen i samhället. Klippans kommun samarbetar med Region Skåne som ansvarar för vaccineringen i hela regionen. 

Nuläge för vaccinering mot covid-19 i Klippans kommun
Vaccination mot covid-19 startar i kommunen under veckan 2. Inledningsvis är det personer som bor på särskild boende för äldre samt personal på dessa som vaccineras. Vaccinationerna genomförs av Region Skåne och sker i takt med att vi får leveranser av vaccinet.

Vad är nästa steg?
I nästa steg vaccineras personer som bor i eget boende och har insatser genom kommunal hälsa och sjukvård samt brukare som bor på LSS-boende.

Hur många doser vaccin får Klippans kommun?
Klippans kommun tilldelas vaccin enligt en uppsatt plan för hela Sverige, där antalet vaccin baseras på hur många invånare som bor i respektive kommun. Det går inte att säga exakt hur många personer som kommer att vaccineras varje vecka.

Vaccineringarna som nu börjar är ett viktigt första steg för att minska smittspridningen av covid-19. Men det är viktigt att vi alla fortsätter hålla i och hålla ut och följa restriktioner och rekommendationer från Regeringen och Folkhälsomyndigheten.

Mer information om vaccin mot covid-19
Region Skånelänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

1177.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Folkhälsomyndighetenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster