Vi firar måltidens dag

Publicerad:

Tre medarbetare från skolrestaurangen på Snyggatorp står bredvid en prova på-buffé.

Claus O. Hegelund, Mariam Al-Baghdadi och Princy Kannangara

Idag den 21 oktober är det Måltidens dag och Klippans kommun uppmärksammar måltider som serveras på våra förskolor och skolor runt om i kommunen. 

Temat för i år är Grönkål och Äpple och på Prova på-bufféer och till smakprov var det äppelpizza med kanel, grönkålssoppa och grönkålschips som serverades. Alla fick sedan ett recept att ta med sig hem om de är sugna på att testa på maträtterna även hemma.

Vid buffén på Snyggatorpsskolan står medarbetarna Claus O. Hegelund, Mariam Al-Baghdadi och Princy Kannangara redo att ta emot de hungriga eleverna.

Prova på-buffé med grönkålssoppa och Äpple- och kanelpizza.
Receptkort.

Dagen är ett initiativ från Måltidsakademien som startade upp för cirka 20 år sedan. Varje år, den tredje torsdagen i oktober, uppmärksammar vi den mat som serveras i offentliga verksamheter runt om i Sverige.