Vi har lanserat en chatt för barn och unga

Publicerad:

OBS! Chattprojektet är avslutat och chatten är borttagen från hemsidan.
Nu är chatten igång som riktar sig till barn och unga som vill ställa frågor om socialtjänsten eller chatta om precis vad de vill. Chatten har öppet helgfria måndagar och torsdagar klockan 13.00 till 16.00.

- Vi drog igång Chatt barn och unga den 8 april för vi vill vara tillgängliga där ungdomarna är aktiva idag, berättar Jeanette Walldén och Martina Nahlbom, som är de två socialsekreterare som svarar i chatten.

- Vi svarar bland annat på socialtjänstfrågor, ger råd och stöd. Det kan handla om skolan, hur du har det hemma, självkänsla, alkohol och droger, utanförskap, kriminalitet eller något annat du behöver prata om.
- Är det någon som har problem med psykisk ohälsa kan vi berätta vilken hjälp man kan få och lotsa dem rätt, säger Jeanette och Martina.

- Man kan även som vårdnadshavare skriva i chatten, någon kan behöva hjälp i stunden om vart man ska vända sig? 

Du är alltid anonym när du chattar!
Vi vet inte vem du är när du skriver till oss och har sekretess.

Chatten har öppet helgfria måndagar och torsdagar klockan 13.00 till 16.00. Då sitter Jeanette och Martina redo att svara på frågor.

- Vi vill gärna ge råd och stöd, ingen fråga är för liten, hör av dig på chatten så hjälper vi dig.

Vi har spridit vår information till alla skolor och bibliotek i kommunen och har nått ut till ca 1500 elever. 

Du ser att du är inne på rätt chatt när chattrutan till höger är grön istället för blå, som den är på resten av klippan.se

Vår chatt är ingen anmälningssida, men om det kommer upp under skrivandet så tar vi såklart emot det.