Vinnarna skänkte pengarna till äldreomsorgen

Publicerad:

När byggföretaget Er Byggare tilldelades Klippans kommuns näringslivspris på 12 000 kronor visste ägarna till företaget direkt vad de skulle göra med prissumman. Den skänktes till en grupp inom kommunen som kämpat extra hårt de senaste månaderna.

I våras tilldelades byggföretaget Er Byggare Klippans kommuns näringslivspris. I vanliga fall delas prischeck och diplom ut till vinnarna under pompa och ståt, men inte i år. Anledningen var så klart Coronaviruset som förhindrade stora sammankomster som prisceremonier. Men de två ägarna och grundarna till Er Byggare, Fredrik Hjort och Stefan Lindqvist, lät sig inte nedslås av pandemin utan gjorde i stället något positivt av den annorlunda situationen.

- Vi blev så klart glada och stolta över priset men bestämde oss rätt tidigt att skänka prissumman på 12 000 kronor till några som var värda lite extra uppmärksamhet, personalen inom äldreomsorgen här i kommunen. De har verkligen fått slita extra hårt under den här perioden och är värda lite extra uppmärksamhet, säger Fredrik och plockar fram en hög med prischeckar.

Prissumman, som är på 12 000 kronor, kommer fördelas till 297 undersköterskor och sjuksköterskor inom äldreomsorgen.

- Vi sköt till lite extra så alla får varsin Klippancheck på 50 kronor, berättar Fredrik.

Klockan har precis passerat sju på morgonen och en doft av nybryggt kaffe har spridit sig i fikarummet hos Er Byggare. Där har personalen samlats till den gemensamma fredagsfrukosten för att äta och umgås innan arbetsdagen går igång.

I dag har sällskapet utökats med de två gästerna Ingela Holmström och Carina Rasmusson, verksamhetschef respektive enhetschef inom äldreomsorgen i Klippans kommun. De båda håller med om Fredriks beskrivning av den tuffa period de gått igenom och fortfarande kämpar med.

- Det har varit en tuff vår med ett stort tryck på alla som jobbat inom vården. Vi har fått anpassa oss till nya rutiner och rekommendationer. Men vi har en fantastisk personal som kämpar på, säger Ingela Holmström.

Fredrik och Stefan överräcker checkarna tillsammans med varsin armbågshälsning som får ersätta grattiskramarna.

Med på utdelningen är kommunens näringslivschef, Anders Lindberg, som trots den annorlunda ceremonin ändå är riktigt nöjd.

Det här blev verkligen en lyckad tillställning som berör många i Klippan. Er Byggare är värdiga vinnare till näringslivspriset och hemtjänsten är värda all uppmärksamhet de kan få. Med Klippanchecken kommer även den lokala handeln stöttas, säger Anders och ler.