Gå till innehåll

Akut hjälp och journummer

Om du behöver omedelbar hjälp i samband med en akut nödsituation när det är fara för liv, egendom eller miljö ska du ringa SOS Alarm på nödnumret 112.

Om du behöver akut hjälp för dig eller din familj eller om du är orolig för att någon annan far illa kan du vända dig till Klippans kommun. Det kan handla om till exempel våld, missbruk eller övergrepp.

Under kontorstid: 0435-280 00 (kundtjänst kopplar dig vidare till rätt person)
Efter kontorstid: Kontakta socialjouren via 042-10 68 69.

Klippans kommuns Socialjour

På socialjouren kan du få hjälp med akuta sociala problem som inte kan vänta till nästkommande vardag. Socialjouren arbetar heltid efter kontorstid.

Kontakt socialjouren

Telefon: 042-10 68 69
Socialjouren nås också via 112, som då kopplar dig vidare.

Akuta psykiska problem barn och ungdomar

För akuta psykiska problem hos barn och ungdomar under 18 år kontaktar du Region Skåne. Akutmottagningen ligger i Malmö och har öppet dygnet runt alla dagar.

Kontakt akutmottagning barn- och ungdomspsykiatri Malmö

Adress: Cronquists gata 4G, Malmö
Telefon: 040-33 17 11

Akutmottagning barn- och ungdomspsykiatri Malmö Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Vid livshotande tillstånd, ring 112.

Akut hjälp och stöd för barn och unga

Om du mår dåligt, har en jobbig situation hemma, eller har frågor kring vilket stöd du kan få i din situation kan du kontakta Klippans kommun.

På vardagar under kontorstid kan du ringa till Klippans kommuns kundtjänst så kopplar de dig till rätt person, telefon: 0435-280 00. Du kan också mejla till oss på social@klippan.se.

Om du behöver akut hjälp övrig tid på dygnet kan du kontakta Klippans kommuns socialjour på telefon: 042-10 68 69. Socialjouren nås även via 112.

På UMO.se finns fler kontaktvägar för stöd på telefon, chatt eller mejl. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Barn- och ungdomspsykiatrin (BUP) i Region Skåne har råd och stöd för dig som mår dåligt. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Journummer föreningar och organisationer

Det finns många föreningar och organisationer i Sverige som kan hjälpa dig som mår dåligt, har blivit utsatt för våld eller bara behöver någon att prata med.

På 1177.se finns en lista med ett stort antal föreningar och organisationer som du kan ta kontakt med. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Sidinformation

Senast uppdaterad:
19 september 2022