Gå till innehåll

Familjerätt

Kommunens familjerätt bistår med stöd och rådgivning i frågor som rör föräldraskap, skilsmässa, vårdnad, boende, och adoption.

Familjerätten arbetar för att barn och föräldrar ska få stöd och hjälp i familjerättsliga frågor med barnets bästa som utgångspunkt.

Vid separationer och skilsmässor är det inte ovanligt att föräldrar har svårt att samarbeta och göra överenskommelser gällande barnet.

Det är viktigt att föräldrarna får hjälp för att själva hitta lösningar för som är bäst för barnet.

Tjänsten kan användas för barn som föds från 1 januari 2022 och du behöver bekräfta ditt föräldraskap inom 14 dagar från barnets födelse. Föräldern som har fött barnet behöver godkänna föräldraskapsbekräftelsen i tjänsten.

Om det har gått längre tid än 14 dagar från barnets födelse eller om ni inte använder tjänsten kan ni istället göra en föräldraskapsbekräftelse hos socialnämnden.

Kommuninvånarna i Klippans kommun har möjlighet att få råd och stöd av familjerättshandläggare i Helsingborgs kommun via telefonnummer
042-103600

Telefonrådgivningen är öppen helgfria måndagar, tisdagar, torsdagar och fredagar klockan 10-12, samt helgfria onsdagar klockan 15-17

Det går också bra att maila familjeratt.sof@helsingborg.se

Du kan även få rådgivning för faderskap/föräldraskap, rådgivningen är öppen helgfria tisdagar 12.30-13.30 samt torsdagar 8.30-9.30.

Rådgivningen är kostnadsfri.

Se även

Sidinformation

Senast uppdaterad:
19 april 2023