Gå till innehåll

Skilsmässa

Under barnens uppväxt kan vi som föräldrar har olika uppfattningar om barnen och om vårt föräldraskap. I samband med eller efter en separation är vi dessutom inte alltid överens om vårdnadsfrågor. Då kan man behöva professionell hjälp för att komma vidare.

Familjerättssekreterarna kan hjälpa föräldrar som efter separation/skilsmässa har svårt att enas i frågor som rör barnen. Här kan du få rådgivning per telefon och/eller beställa tid för samarbetssamtal.

Samarbetssamtal är ett bra sätt att lösa konflikter kring barn och föräldraskap. I familjerättens arbete med vårdnad, boende och umgänge är barnet i centrum. Utgångspunkten för vårt arbete är att barnet behöver båda sina föräldrar även om dessa lever åtskilda. Målet för oss är att Ni som föräldrar, med vår hjälp, ska kunna enas om bra lösningar för era barn.

Samarbetssamtalen kan, om föräldrarna vill, leda till att avtal skrivs om vårdnad, boende och umgänge.

Samarbetssamtal kan ske efter ansökan från föräldrarna eller på uppdrag av domstol. Man kan alltså själv kontakta familjerätten innan den juridiska processen påbörjats.

Råd och stöd från familjerättshandläggare

Kommuninvånarna i Klippans kommun har möjlighet att få råd och stöd utav familjerättshandläggare i Helsingborgs kommun via telefonnummer 042-103600.

Öppettider:

Telefonrådgivningen är öppen helgfria måndagar, tisdagar, torsdagar och fredagar klockan 10-12, samt helgfria onsdagar klockan 15-17.

Samarbete efter skilsmässan (SES)

Samarbete efter skilsmässan, är ett digitalt, interaktivt verktyg som ska hjälpa föräldrar och barn att hantera den livskris som skilsmässa eller separation ofta innebär. Du kan använda SES både inför, under och efter en separation.

Rådgivningen är kostnadsfri.

Läs mer om SES här. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Det går också bra att maila familjeratt.sof@helsingborg.se.

Se även

Sidinformation

Senast uppdaterad:
24 april 2023