Gå till innehåll

Kriminalitet & brott

Om du är ung och blivit utsatt för brott finns det stöd att få. Du kan också komma i kontakt med oss i kommunen om du är ung och har begått ett brott du blivit dömd för.

Stöd till dig som blivit utsatt för brott

Stödcentrum för unga brottsoffer finns i Göteborg och är för ungdomar under 25 år och som har blivit utsatta för brott. Rådgivning kostar inget och de har tystnadsplikt och du kan också vara anonym. Även du som är anhörig till någon som har utsatts för brott kan kontakta Stödcentrum.

Kontaktuppgifter Stödcentrum för unga brottsoffer
Besöksadress: Smedjegatan 7A, uppgång B, 3 tr, Göteborg
Telefon: 020-520 530
E-post: ungabrottsoffer@socialresurs.goteborg.se

Mer information om stödcentrum för unga brottsoffer Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Ungdomstjänst, ungdomsvård och medling

Ungdomstjänst är en påföljd för ungdomar som dömts för brott, men som inte har behov av vård eller andra insatser från socialtjänsten. Ungdomstjänst innebär att man döms till oavlönat arbete i 20-150 timmar, beroende på vilket brott man begått. I ungdomstjänsten ingår också samtal hos en anställd på socialtjänsten, vanligtvis en behandlare på öppenvården. Antalet samtal varierar beroende på hur många timmar ungdomstjänst man dömts till.

Ungdomarna kan också komma i kontakt med oss i Klippans kommun om de blivit dömda till ungdomsvård. Påföljden ungdomsvård är avsedd för ungdomar, främst i åldern 15-17 år, som har ett särskilt behov av stöd eller hjälp från socialtjänsten. Ungdomsvård kan innebära allt från att man går i enskilda samtal hos behandlare eller deltar i ett påverkansprogram i socialtjänstens öppenvård, till placering på institution.

Vi hjälper till att arrangera medling mellan brottsoffer och gärningsman. I vissa fall kan vi vara behjälpliga som stöd vid polisförhör och rättegångar.

Du kommer i kontakt med oss via kommmunens kundtjänst på telefon 0435-280 00.

Sidinformation

Senast uppdaterad:
26 januari 2023