Gå till innehåll

Hjälpmedel

Efter bedömning av Klippans kommun kan du få stöd genom olika hjälpmedel. Exempel på ett hjälpmedel du kan få är rollator.

Hjälpmedlet är ett personligt lån till dig och du får inte ge det till en annan person.

Du som lånar hjälpmedel är ansvarig för det. Det innebär att du ska förvara och underhålla ditt/dina hjälpmedel. Om hjälpmedlet skadas på grund av oförsiktighet kan du bli ersättningsskyldig. Om hjälpmedlet blir stulet ska du polisanmäla det. Om hjälpmedlet går sönder ska du kontakta den myndighet som du har fått hjälpmedlet tilldelat av (Klippans kommun eller Region Skåne). Myndigheten du lånat hjälpmedlet av kallas förskrivaren.

Om du ska flytta till en annan kommun behöver du godkännande att ta med ditt hjälpmedel från förskrivaren.

Om du inte längre behöver hjälpmedlet ska du rengöra det och återlämna det till förskrivaren. Du ansvarar själv för transporten av hjälpmedel när du lämnar tillbaka det. Förskrivaren står endast för transport av vårdsäng. Hjälpmedel återlämnas till hjälpmedelslagret på Storgatan 9 i Klippan (byggnad L).

Om du inte själv har möjlighet att lämna ditt hjälpmedel till hjälpmedelsförrådet, kan kommunen hämta ditt hjälpmedel mot en avgift.

En avgift tas ut vid bedömning och utprovning av hjälpmedel. Aktuell taxa hittar du här.

Inkontinenshjälpmedel

Vid behov av inkontinenshjälpmedel kontaktas vårdcentralens distriktssköterskor.

Vårdcentraler i Klippans kommmun. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Om du inte själv kan ta dig till vårdcentralen och är inskriven i kommunens hälso- och sjukvård kan du få hjälp genom kommunens hemsjukvård. Kontakta kommunens sjuksköterskor via kommunens kundtjänst på telefon 0435-280 00 för hjälp och bedömning. Inkontinenshjälpmedel som förskrivs av sjuksköterska är kostnadsfria.

Se även

Sidinformation

Senast uppdaterad:
6 februari 2023