Demens

Skriv ut
Kontakt

Kontakt


Demenssjuksköterska
Annette Thoresson 
Telefon: 0435-280 35
E-post:annette.thoresson@klippan.se

Öppettider

Måndag-torsdag
08.00-17.00
Fredag
08.00-15.00

Receptionen i kommunhuset håller lunchstängt klockan 12–13. Vi nås ändå på telefon, chatt, facebook och e-post.

kartpin

Skicka ett meddelande till kundtjänst
Glömska eller demenssjukdom?
Alla kan vi vara lite glömska ibland men ju äldre man blir desto större risk att drabbas av en demenssjukdom, där Alzheimers sjukdom är den vanligaste. Det är viktigt att lära sig allt om sjukdomen tidigt vilket gör att man står bättre rustad och kan hantera den.

Alzheimers sjukdom uppträder smygande och kan under de första åren misstolkas som ett normalt åldrande. Tidiga tecken är störningar i närminnet, vilket gör det svårt att komma ihåg vardagliga händelser. Personer som drabbas känner oftast att något är fel men försöker många gånger dölja det både för sig själv och andra.

Det är av stor betydelse att få en tidig diagnos
Viktigt att söka hjälp om man lider av minnesstörningar under en längre tid. Det blir inte bättre av att man försöker dölja problemet, eftersom det finns hjälp och stöd både för den som drabbas och anhöriga så vardagen blir enklare.

Kontakta vårdcentral eller demenssjuksköterska
Har man haft besvär med minnet i sex månader eller mer är en undersökning befogad och en demensutredning bör göras av flera skäl. I första hand bör man söka hjälp hos sin läkare på vårdcentralen som gör en utredning. Vill man ha ytterligare information eller råd och stöd kan man vända sig till kommunens demenssjuksköterska.

Demenssjuksköterskan har ett kommunövergripande ansvar och tjänstgör dagtid måndag till fredag.
Demenssjuksköterskan samarbetar bland annat med primärvård, biståndshandläggare och den kommunala hemsjukvården.

Har du frågor eller funderingar över vart du kan få hjälp när/om livssituationen förändras för dig eller din närstående tveka inte utan hör av dig till demenssjuksköterskan. Du hittar kontaktuppgifter högst upp på sidan under knappen Kontakt.

Här hittar du våra broschyrer