Arbetsterapeut och sjukgymnast

Skriv ut
Kontakt

Kontakt

Öppettider

Måndag-torsdag
08.00-17.00
Fredag
08.00-15.00

Receptionen i kommunhuset håller lunchstängt klockan 12–13. Vi nås ändå på telefon, chatt, facebook och e-post.

kartpin

Skicka ett meddelande till kundtjänst
Arbetsterapeut och sjukgymnast har en specifik kompetens inom rehabiliteringsområdet. Grunden för professionernas arbete är att individen ska kunna återfå, förbättra samt bibehålla de fysiska funktioner som behövs i vardagen för att kunna fungera oberoende och med tillfredsställelse.

Sjukgymnasten arbetar med inriktning rörelse och funktion,  arbetsterapeuten med inriktning aktivitet. Båda yrkesgrupperna arbetar med utprovning av hjälpmedel, lägger upp träningsprogram och utför behandling.
Arbetsterapeut och sjukgymnast kan i vissa fall delegera arbetsuppgifter till annan personal inom den kommunala hälso- och sjukvården.

Bostadsanpassning
Bostadsanpassningsbidrag kan lämnas till personer som har någon form av bestående eller långvarigt funktionshinder. Bidrag kan lämnas endast om åtgärderna är nödvändiga för att bostaden skall fungera för den funktionshindrade.

I den ansökan som ska skickas in till kommunens handläggare skall intyg från sakkunnig bifogas. Sakkunning kan exempelvis vara arbetsterapeut i kommunen. Om intyg från kommunens arbetsterapeut önskas, ta kontakt med kundtjänst som hänvisar dig till berörd arbetsterapeut som sedan bokar tid för hembesök för att bedöma aktivitetsförmåga i förhållande till miljön.
Ansökan om bostadsanpassningsbidrag hittar du bland våra e-tjänster. Klicka på Bygga, bo och miljö och sedan Fastigheter så hittar du den.