Familjehem

Skriv ut
Kontakt

Kontakt


Enhetschef
Marie Brynbo
0435-286 93

Öppettider

Måndag-torsdag
08.00-17.00
Fredag
08.00-15.00

Receptionen i kommunhuset håller lunchstängt klockan 12–13. Vi nås ändå på telefon, chatt, facebook och e-post.

kartpin

Skicka ett meddelande till kundtjänst
Familjehem är som en bonusfamilj som har ansvar för barnets omvårdnad och fostran. En placering kan vara under kortare eller längre tid, ibland resten av uppväxten. Barn som behöver familjehem är alla olika, men gemensamt för dem är att de saknar tillräckligt med stöd och omsorg. Som familjehem är viktigt att det finns en personlig trygghet, mognad samt en stabil familjesituation. Familjen måste ha tid, ork och utrymme för ytterligare en familjemedlem.

Barnet som kommer skall ingå som en familjemedlem och leva på samma villkor som andra barn i familjen.

Familjehemmet skall vara en utvecklande och stabil miljö för barnet. Ett varmt och gott förhållande mellan barn och familjehem är viktigt för att ge barnet en trygg och harmonisk utveckling. Den känslomässiga kontakten är mycket betydelsefull.

Det är viktigt att man som familjehem är positiv till barnets biologiska nätverk, samt medverkar till att kontakten mellan barn och föräldrar och andra närstående blir bra för barnet.

Innan ett barn kan placeras, görs en omfattande utredning och bedömning av familjehemmet.

Är du intresserad av att bli familjehem? Välkommen att anmäla ditt intresse via vår e-tjänst. Du kan också kontakta kundtjänst.