Skilsmässa

Skriv ut
Kontakt

Kontakt

 

Helsingborgs kommun Familjerätt: 042-103600
E-post: familjeratt.sof@helsingborg.se

Öppettider

Måndag-torsdag
08.00-17.00
Fredag
08.00-15.00

Receptionen i kommunhuset håller lunchstängt klockan 12–13. Vi nås ändå på telefon, chatt, facebook och e-post.

 

Familjerätten
Måndag-tisdag, torsdag- fredag
10.00-12.00
onsdag
15.00-17.00

kartpin

Skicka ett meddelande till kundtjänst
Under barnens uppväxt kan vi som föräldrar har olika uppfattningar om barnen och om vårt föräldraskap. I samband med eller efter en separation är vi dessutom inte alltid överens om vårdnadsfrågor. Då kan man behöva professionell hjälp för att komma vidare.

Familjerättssekreterarna kan hjälpa föräldrar som efter separation/skilsmässa har svårt att enas i frågor som rör barnen. Här kan du få rådgivning per telefon och/eller beställa tid för samarbetssamtal.
 
Samarbetssamtal är ett bra sätt att lösa konflikter kring barn och föräldraskap. I familjerättens arbete med vårdnad, boende och umgänge är barnet i centrum. Utgångspunkten för vårt arbete är att barnet behöver båda sina föräldrar även om dessa lever åtskilda. Målet för oss är att Ni som föräldrar, med vår hjälp, ska kunna enas om bra lösningar för era barn.
 
Samarbetssamtalen kan, om föräldrarna vill, leda till att avtal skrivs om vårdnad, boende och umgänge.
 
Samarbetssamtal kan ske efter ansökan från föräldrarna eller på uppdrag av domstol. Man kan alltså själv kontakta familjerätten innan den juridiska processen påbörjats. 

Kommuninvånarna i Klippans kommun har möjlighet att få råd och stöd utav familjerättshandläggare i Helsingborgs kommun via telefonnummer 042-103600.

Telefonrådgivningen är öppen helgfria måndagar, tisdagar, torsdagar och fredagar klockan 10-12, samt helgfria onsdagar klockan 15-17.

SES - digital hjälp för skilsmässofamiljer, läs mer härlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Samarbetssamtal
- en liten film om samarbetssamtal, titta här

Det går också bra att maila familjeratt.sof@helsingborg.se

Rådgivningen är kostnadsfri.