Ljungåsen

Skriv ut
Kontakt

Kontakt

 

TF Enhetschef
Carina Rasmusson

Personal
0435-285 47

Besöksadress
Byvägen 2
264 71  Östra Ljungby

Öppettider

Måndag-torsdag
08.00-17.00
Fredag
08.00-15.00

Receptionen i kommunhuset håller lunchstängt klockan 12–13. Vi nås ändå på telefon, chatt, facebook och e-post.

För närvarande har vi tekniska problem med kontaktformuläret nedan. Använd gärna någon av våra andra kontaktvägar för att komma i kontakt med kundtjänst.

kartpin

Skicka ett meddelande till kundtjänst


Fyll i ditt namn

Fyll i din e-post

Ljungåsen ligger centralt i Östra Ljungby. Ljungåsen har två lägenheter för parboende.  

Måltider
Måltiderna är en viktig del av vardagen med tillfälle för gemenskap och umgänge. Maten serveras i matsalen där den boende har möjlighet att äta i gemenskap. Det erbjuds alternativa rätter som är både näringsberikade och varierade. Frukost tillagas på Ljungåsen, middag och kvällsmat tillagas i ett av kommunens kök.

Aktiviteter
Aktiviteterna på Ljungåsen formas utifrån individuella önskemål. Gymnastik, kaffestunder, bingo, sång, högläsning och spel erbjuds. Utevistelse erbjuds de boende! Sommartid sätts trädgårdsmöbler ut på den trevliga uteplatsen.

Delaktighet
Boråd och boendemöten anordnas på Ljungåsen där boende, anhöriga, personal samt ledningen samverkar kring frågor som rör boendet och dess innehåll, såsom maten och aktiviteter.

Personal
Personalen på Ljungåsen består av undersköterskor, vårdbiträden och sjuksköterska. Samtliga boende har en kontaktman som efter samtycke upprättar en individuell genomförandeplan tillsammans med den enskilde och närstående. Det finns en ansvarig sjuksköterska samt joursköterska tillgänglig dygnet runt. Knuten till boendet finns även arbetsterapeut och fysioterapeut/sjukgymnast.

Målsättning
Vår målsättning är att arbetet ska utgå ifrån att tillvarata det friska hos varje individ. Att verka för att god vård, omsorg och socialt stöd går hand i hand med den goda arbetsplatsen.

"Kvalitet i varje möte"

Fakta

Byggnadens beskaffenhetMått
Byggår1962, byggdes till 1996, senaste renoveringen 2008
Antal våningar1
Antal lägenheter18
Storlek på lägenheternaca 30 m²
Gemensamma utrymmenJa
Kök/pentryPentry med trinett
Eget bad/toalettJa
TV-uttagI varje lägenhet, TV-licens ingår
TrygghetslarmJa
TelefonTelefonjack i varje lägenhet
Möbler/linneIngår inte
SängFinns och madrass ingår