Engagera dig för nyanlända

Lyssna Skriv ut
Kontakt

Kontakt


Integrations- och
föreningssamordnare
Love Hetz

Öppettider

Måndag-torsdag
08.00-17.00
Fredag
08.00-15.00

Receptionen i kommunhuset håller lunchstängt klockan 12–13. Vi nås ändå på telefon, chatt, facebook och e-post.

kartpin

Skicka ett meddelande till kundtjänst
Många människor är på flykt i världen idag och några av dem kommer till Sverige och Klippans kommun. Här har vi samlat information om vad du som privatperson kan göra för att hjälpa och stötta.

Här kan du engagera dig
Klippans kommun arbetar med att stötta och utveckla frivilliga initiativ. Här kan du som privatperson vara med och hjälpa till på olika sätt.

  • HAND-TILL-HAND samlar in kläder, hygienartiklar med mera till behövande runt om i kommunen. Välkomna till vår lokal vid Tingsgatan 29 i Klippan. Öppet onsdagar klockan 14.00-16.00.

    Behovet är stort av husgeråd, porslin, leksaker, barnkläder, tonårskläder, skor av alla sorter och storlekar, barnvagnar samt stora papperskassar och plastpåsar.

  • Språkcafé anordnas av Klippans kommun. Här träffas människor för att fika, prata svenska och ha det trevligt tillsammans. Vi lägger upp cafétillfällena i vår evenemangskalender och sprider dem via våra sociala medier-kanaler.

  • Föreningen IFALL Klippan (Integration för alla) anordnar aktiviteter varje vecka.  Det kan vara allt från språkcafé till idrottsaktiveter.

  • Kultur- och fritidsförvaltningen anordnar träffar för dig som är frivilligt engagerad i kommunen. Här kan du nätverka med andra som är ideellt aktiva och få ny inspiration till din verksamhet. Tidigare i år har vi haft föreläsare från Röda Korset som talat om asyllagen och besök från SFI som pratat om språkinlärning för nyanlända. Har du förslag på andra aktiviteter – då är du varmt välkommen att kontakta Love Hetz på e-post love.hetz@klippan.se. Du hittar information om nästa frivilligträff i vår evenemangskalender.

  • Röda Korset finns över hela världen och består av miljontals frivilliga som vill hjälpa andra människor. I Klippan finns fyra kretsar som arbetar inom olika områden. På transitboendet i Ljungbyhed arbetar Röda Korset med att samla in och dela ut kläder. Här finns det behov av fler frivilliga som kan hjälpa till att hålla ordning, sortera och dela ut kläderna till behövande. Du kan också engagera dig i språkcaféet i Ljungbyhed eller i butiken Röda Korsets Kupa. Vill du hjälpa till på Röda Korsets Kupa? Kontakta Åke Andersson på telefon 0435-440 893. Vill du engagera dig på transitboendet i Ljungbyhed? Kontakta Ingegerd Hagelin på telefon 0435-770 109 eller på e-post I.hagelin@bredband.net.


Stöd till föreningars integrationsarbete
Är du aktiv i en förening som har aktiviteter för integration? Då har din förening möjlighet att söka bidrag för detta. Här kan du läsa mer.

Integrationsinitiativ
Deltar du i en aktivitet som har integration i fokus? Då vill vi gärna veta mer om det. Välkommen att fylla i en intresseanmälan om du vill att denna aktivitet ska synas på kommunens hemsida. Intresseanmälan hittar du här. PDF (pdf, 202.6 kB)

Den kan du fylla i, skriva ut och skicka in via post till Klippans kommun, Trädgårdsgatan 12, 264 80 Klippan.

Bidra med en gåva
De stora hjälporganisationerna finns på plats runt om i världen för att hjälpa och stötta människor som har tvingats att fly från sina hem. Behoven är stora och de är ofta helt beroende av donationer. Vill du vara till hjälp i deras arbete kan du skänka pengar direkt till dem.