Alkohol- och drogförebyggande arbete

Skriv ut
Kontakt

Kontakt

Öppettider

Måndag-torsdag
08.00-17.00
Fredag
08.00-15.00

Receptionen i kommunhuset håller lunchstängt klockan 12–13. Vi nås ändå på telefon, chatt, facebook och e-post.

kartpin

Skicka ett meddelande till kundtjänst
Alkohol, Narkotika, Doping, Tobak och Spel om pengar förkortas ofta ANDTS. Det alkohol- och drogförebyggande arbetet är en del av kommunens hållbarhetsarbete. Med droger avses tobak, alkohol, narkotika, dopningspreparat, läkemedel som missbrukas och preparat som sniffas.
BRIS

Många barn och unga lever med familjemedlemmar som brukar och kanske missbrukar alkohol, narkotika eller dopingpreparat. Kankse finns det en spelproblöematik i familjen. För alla barn som befinner sig i utsatta situationer och som behöver någon att anonymt prata med finns Bris kuratorer tillgängliga varje dag, dygnet runt, via telefon och chatt.

Barn upp till 18 år kan kontakta Bris kuratorer på telefon 116 111 eller via chatt och mejl på bris.se – alltid öppet, även på natten.

Om du som vuxen är orolig för ett barn och behöver råd kan du som vuxen anonymt prata med en kurator i Bris vuxentelefon – varje vardag kl. 9-12 på 0771-50 50 50. Bris erbjuder även stöd till vuxna med frågor om barn på arabiska – tis-tors, kl. 9-12 på 0774-48 09 00.Risker med kosttillskott

Antidoping Sverige vill varna för riskerna med kosttillskott.

Se filmenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster som beskriver problematiken kring kosttillskott och framför allt PWO:s (Pre workouts), som påstås öka prestationen eller ge ökad muskeltillväxt.

Två viktiga medskick:

1) Det går inte att lita på innehållsförteckningen.

2) Idrottaren är den som själv är ansvarig för vad som hittas i sitt eget dopingprov.