Psykisk funktionsnedsättning

Skriv ut
Kontakt

Kontakt

Öppettider

Måndag-torsdag
08.00-17.00
Fredag
08.00-15.00

Receptionen i kommunhuset håller lunchstängt klockan 12–13. Vi nås ändå på telefon, chatt, facebook och e-post.

För närvarande har vi tekniska problem med kontaktformuläret nedan. Använd gärna någon av våra andra kontaktvägar för att komma i kontakt med kundtjänst.

 

LSS-handläggare:
Måndag-fredag 08.30-09.30

Färdtjänsthandläggare:
Måndag-fredag 10.00-11.00

kartpin

Skicka ett meddelande till kundtjänst


Fyll i ditt namn

Fyll i din e-post

Har du svårt att klara av din vardag på grund av långvarig psykisk funktionsnedsättning? Då kan du ansöka om olika sorters stöd.

Vid psykisk funktionsnedsättning ansvarar Region Skånelänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster för specialistvården medan hemkommunen ansvarar för stöd i hemmet, liksom för fritid och sysselsättning.

Vad är en psykisk funktionsnedsättning?

Du har en psykisk funktionsnedsättning om du har stora svårigheter att utföra aktiviteter på viktiga livsområden, och om dessa begränsningar har funnits, eller kan antas komma att bestå under en längre tid. Svårigheterna ska vara konsekvenser av psykisk störning.

Vilket stöd kan jag få från kommunen?

Klippans Kommun kan ge dig stöd i form av stöd i vardagslivet,  bostad med särskild service och/eller daglig sysselsättning. Alla insatser utgår från dina enskilda behov. 

För att behålla funktionsförmågan är det viktigt att du själv gör så mycket som möjligt av det du klarar av. Vi vill ge hjälp till självhjälp. Målet är att stärka din förmåga att leva som andra och att deltaga i samhällets gemenskap.  

Ansök om stöd

För att få stöd och hjälp behöver du lämna in en ansökan till Socialförvaltningen. 

Rådgivning (Region Skåne ansvarar för denna insats)

Du som har ett funktionshinder kan ha rätt till kvalificerat expertstöd av personer som förutom sin yrkeskunskap har särskild kunskap om hur det är att leva med stora funktionshinder. Stödet kan bland annat bestå av stöd genom kurator, psykolog, sjukgymnast, förskolekonsulent, logoped, arbetsterapeut eller dietist. Rådgivning och personligt stöd är komplement till t.ex. habilitering, rehabilitering och socialtjänst. Region Skåne har ansvar för rådgivning och annat personligt stöd, i dagligt tal "råd och stöd". Insatsen syftar till att underlätta för den enskilde att leva med sitt funktionshinder.