Möt Ellinor Nilsson, stolt undersköterska kortvården

Ellinor Nilsson, stolt undersköterska, drivs i sitt arbete av glädjen i mötet med människan

Ellinor Nilsson känner att hon gör skillnad för de personer hon träffar i sitt yrke. Vi bedriver en hälsofrämjande och god omvårdnad till våra omsorgstagare.

Hur skulle du beskriva ditt jobb?
– Jag har ett omväxlande och stimulerande arbete där jag tillsammans med mina kollegor tar hand om brukare i olika åldrar. Oftast är det äldre som kommer till vår kortvårdsavdelning.

- Jag hjälper till att bevara och stärka de friska förmågorna hos personerna bl.a. genom att hjälpa till vid träningar av olika slag. Vi tränar för att bevara förmågor som finns och att stärka och bygga upp muskler men även förebyggande träning t.ex. kontrakturprofylax. Jag ger god omvårdnad i livets alla skeden och stöttar och hjälper där behovet finns.

Man tränar sig på att möta personer som befinner sig i olika faser i sitt liv och sin hälsa. Jag känner att jag dagligen får den unika möjligheten att utvecklas i min roll som undersköterska. Ett privilegium!

Hur är det att arbeta som undersköterska?
– Jätteroligt, jag verkligen älskar mitt jobb! Jag träffar många personer som jag hjälper och stöttar på olika vis. Jag anpassar mig efter den enskildes behov och önskemål. Varje dag får jag nya erfarenheter som kan komma till användning vid ett annat möte.

Vad är det bästa?
- Mötet med människan. Att jag gör skillnad för någon varje dag och att jag får använda min kompetens.

Att se glädjen i någons ögon när de lyckas med moment som varit svåra. Att få känna den varma omtanken eller tacksamheten när livet är tufft. Livet har många sidor att visa.

Vad är du mest stolt över?
– Att jag alltid försöker göra mitt bästa utifrån varje person jag möter. Om jag lyckas göra någon glad blir jag också glad. Jag fokuserar på det friska och roliga samtidigt som allmäntillstånd och diagnos finns med i bakhuvudet. 

Beskriv ditt arbete med tre ord!
Glädje, omtanke, erfarenhet

Hur ser en typisk dag ut?
– Vi har rapport vid personalbyte morgon, eftermiddag och kväll. Efter rapport planerar vi vårt arbete. Därefter hjälper vi alla upp, hjälper till med dusch för den som vill detta, medicinutdelning, personlig omvårdnad och sen serverar vi frukost efter önskemål.

- Efter frukost kör vi igång med träning och städning, vi gör mat- och varubeställningar. Vår avdelning är liten så det finns nästan alltid någon av oss personal att prata med. Vilket är trevligt för de som bor hos oss.

- Vissa dagar deltar jag på biståndshandläggarnas vårdplaneringar och uppföljningar.

På högtidsdagar försöker jag sjunga in dagen med passande sång.

Hur bör man vara för att ha ditt arbete och vem skulle du rekommendera det till?
– Ha hjärtat på rätta stället och ha ett starkt intresse för människor. Tycka att yrket är intressant och våga vilja lära sig nya saker. Ha en positiv inställning. Man måste kunna vara flexibel då situationer snabbt kan uppstå eller ändra sig.

Hur är det att arbeta på Klippans kommun?
– Jag trivs bra i Klippans kommun.

Hur är samarbetet med dina kollegor? 
- Vi är en härlig grupp och tycker att vi samarbetar jättebra.

Visste du det här om Ellinor?

Namn: Ellinor Nilsson

Yrke: Undersköterska

Bor: Utanför Klippan

Intressen: Jag tycker om att motionera, promenera, jogga, simma och rida. Är stolt ägare av ett norskt fullblod (fjordhäst).

Jag odlar i växthus och grönsaksland. Går på hundutställningar och ställer ut vår hund, en engelsk cocker spaniel. Älskar att åka ut med husvagnen det behöver inte vara några långa turer, bara skönt att komma ut en sväng.

Utbildning: undersköterska sen 1995 och är barnskötare i botten. Handledare steg 1-3, Vård- och omsorgsambassadör och massa andra kurser.

Publicerad: