Möt Helén Vennerlund, stolt undersköterska Resursteam

Helén Vennerlund, stolt undersköterska, drivs i sitt arbete av glädjen att få ny kunskap och möta människor

Helén Vennerlund känner att hon gör skillnad. I vårt yrke har man så stor inverkan på hur en dag kan se ut för våra vårdtagare. Det är en väldigt speciell känsla när man inser att det lilla man kan göra för den enskilde har så stor betydelse. Det behöver oftast inte vara så mycket som behövs, ett leende, frågan hur är det med dig? En hand på en axel är små men ofta väldigt uppskattade gester. 

Hur skulle du beskriva ditt jobb?
Otroligt givande, jag känner att jag gör något bra varje arbetspass. Jag arbetar med människor varje dag och utför delegerade hälso- och sjukvårdsinsatser från sjuksköterskor och rehabpersonal. Det innebär att vi sätter katetrar, tar blodprov, gör avancerade såromläggningar, tar vital parametrar(blodtryck, puls,syresättning mm) ger läkemedels injektioner, utför påsdialys, gör hemträningar, hjälper till vid förflyttningar med sjukgymnasten, kör ut hjälpmedel m.m.

Hur är det att arbeta som undersköterska?
Jag känner att vi gör skillnad det är otroligt givande. Vi förbättrar livet för många. Man är lite som spindeln i nätet. Eftersom vi ofta får vidarebefordra information från den enskilde till sköterskor, rehab personal och vise versa. Många gånger är det vi som har den närmsta kontakten.

Vad är det bästa?
Att träffa fina människor både kollegor och brukare.

Vad är du mest stolt över?
I Resursteamet är jag stolt över mina arbetskamrater. Och jag är stolt över att arbeta som undersköterska!

Beskriv ditt arbete med tre ord!
Utvecklande, roligt, utmanande

Hur ser en typisk dag ut?
Planerar dagen tillsammans med kollegor och sen min egen dag. Förbereder ”stickväskan” med nålar, rör och remisser. Läser i verksamhetssystemet om det är något speciellt om de brukare som jag ska besöka. Vid behov kontaktas HSL personal angående brukaren. Väl ute hos den enskilde kan det vara blodprov/urinprov som ska tas, ibland är det omläggningar av sår, sätta katetrar, tar blodtryck och parametrar och i vanliga fall är det mycket träningar. Under dagen kan sjuksköterskan ringa om några akuta arbetsuppgifter som vi ska vara behjälpliga i mån av tid. Vissa besök kan ta mer än en timme och andra kan gå avsevärt mycket snabbare. Dokumentation är väldigt viktigt i vårt yrke, så en viss tid läggs till det också. Många arbetsuppgifter vi får har vi ingen kunskap om till en början och måste få delegation på av HSL personal så tid till det läggs också i arbetspasset.

Hur bör man vara för att ha ditt arbete och vem skulle du rekommendera det till?
- Man ska vara väldigt flexibel och inte rädd för nya saker. I Resursteamet kommer det nya saker som man kanske inte arbetat med tidigare.

- Vilja jobba nära människor .

- Man behöver också kunna arbeta självständigt. Vi har stort stöd i vårt arbete av våra sjuksköterskor och rehab personal, mycket på grund av att vi arbetar sida vid sida i många arbetsuppgifter.

Hur är det att arbeta på Klippans kommun?
Jag har alltid sökt mig till tjänster i Klippan och trivs här. Jag har dessutom alltid haft bra chefer.

Hur är samarbetet med dina kollegor?
Det är jättebra. Vi stöttar och bryr oss om varandra. Vi månar om varandra och frågar om man behöver hjälp.

Visste du det här om Helén?

Namn: Helén Vennerlund

Yrke: Undersköterska

Bor: Klippan

Intressen: Älskar att plantera blommor, påta i trädgården. Jag tränar och tycker om att vara ute och gå. Umgås med min familj.

Utbildning: Undersköterskeutbildning, specialist undersköterska inriktning medicin och sjukvård.

Publicerad: