Säkra besök fortfarande möjliga på Klippans vård- och omsorgsboende

Publicerad:

Vi fortsätter följa de skärpta råden från Region Skåne på våra boenden i kommunen. På våra vård- och omsorgsboenden är det fortfarande möjligt att göra så kallat Säkra besök.

Vi fortsätter följa de skärpta råden från Region Skåne på våra boenden i kommunen. Råden är till för att våra samhällsviktiga verksamheter ska kunna fortsätta och för att vi ska kunna skydda våra sköra äldre och personer i riskgruppen.

Säkra besök innebär att medarbetarna på våra vård- och omsorgsboenden tar ansvar för att besöket är tryggt för dig som hälsar på din anhöriga, för alla som bor på boendet och för personalen som arbetar där.

För att besöka något av våra vård- och omsorgsboenden får du höra av dig före besöket till boendet där din anhöriga bor. Du behöver boka en tid för besöket. Om du inte har bokat i förväg, har du inte möjlighet att genomföra ditt besök. Det är inte heller möjligt att besöka boendet under måltiderna.

Inför ditt bokade besök måste du vara helt symtomfri. På plats måste du fylla i en hälsodeklaration där du redogör för om du de senaste 48 timmarna har haft symtom som exempelvis feber, halsont eller snuva. Om du har symtom, eller har haft det de senaste två dygnen, så kommer du inte att få besöka din anhöriga.

Innan du går in på boendet ska du tvätta och sprita dina händer. Det finns möjlighet till tvätt och handspritning vid entrén. Under besöket har du alltid sällskap av någon i personalen när du går till och från den lägenhet där din anhöriga bor.

Självklart måste du också tänka på att hålla avstånd. Du får inte vistas i de allmänna utrymmena på boendet.