Socialförvaltningen tar emot praktikanter

Från grundskolan, gymnasiet och högskolan

Layla Altahan Alzaem går sista terminen på Komvux vård och omsorg i Klippan, dessutom arbetar hon extra på Syrengården och Ljungbygården.

Nu har hon sin praktikplats på Centrumträffen i Ljungbyhed och trivs mycket bra, berättar hon. Det är roligt att hjälpa andra, vi stödjer och hjälper de äldre, vi pratar mycket, det är viktigt att vara socialt aktiv även när man är äldre. Det är jätteviktigt att man får hjälp när man är gammal och det är viktigt hur vi bemöter dem.

Detta är min tredje praktikplats, jag har tidigare varit på Åbyhem. Första gången jag kom hit såg jag att personalen engagerade sig i aktiviteterna, man lägger pussel, dansar, lyssnar på musik m.m. Det är en bra praktikplats man känner sig bekväm och brukarna trivs bra precis som jag.

Jag tycker också om att arbeta med barn det har jag jobbat med i mitt hemland Syrien, jag kom till Sverige 2015.

Marie Ahlberg Borg som har varit handledare i många år säger att det är roligt att ta emot praktikanter. De är en av oss, det är många som vill vara på Centrumträffen. Manliga elever är omtyckta av männen då kan man prata lite man till man. Vi behöver både män och kvinnor i vården.

Publicerad: