Vill du jobba som jourhem?

Publicerad:

Vi söker dig som brinner för att jobba med barn, som är bra på att samarbeta och som har tålamod och förståelse för barn som haft det tufft!

Ett jourhem är ett hem som tar emot barn och ungdomar akut när de av olika anledningar inte kan bo med sina vårdnadshavare för tillfället. En del placeringar blir kortvariga och en del blir uppemot ett halvt år. Som jourhem är minst en vuxen hemma på heltid, och har inget annat förvärvsarbete, och får arvode varje månad enligt SKR’s rekommendationer.

Klippans kommun har i dagsläget ett kontrakterat jourhem och vi vill utöka med ytterligare ett. Vår förhoppning är att de två jourhemmen ska samarbeta och avlösa varandra. Jourhem har fem veckors planerad semester om året med avlösning.

Vi erbjuder handledning, relevanta utbildningar och nätverksträffar med andra familjehem/jourhem.

Vi ser gärna att du/ni bor i Klippan med omnejd så barnen kan ha förutsättning att gå kvar i sin nuvarande skola under den kortare perioden de är placerade hos er.

Om du har intresse för uppdraget eller vill ställa frågor om uppdraget eller utredningsprocessen, vänligen kontakta familjehemssekreteraren via kommunens kundtjänst 0435-280 00.