För dig som är nyanländ

Skriv ut
Kontakt

Kontakt

Öppettider

Måndag-torsdag
08.00-17.00
Fredag
08.00-15.00

Receptionen i kommunhuset håller lunchstängt klockan 12–13. Vi nås ändå på telefon, chatt, facebook och e-post.

kartpin

Skicka ett meddelande till kundtjänst
Välkommen till Klippans kommun. Här finns information om föreningar och aktiviteter där du kan få stöttning och lära känna andra.

  • På språkcafé träffar du människor som du fikar tillsammans med samtidigt som du tränar din svenska. Vi tar det i vår egen takt och har trevligt tillsammans. Läs mer i kommunens evenemangskalender.

  • På HAND-TILL-HAND kan du få exempelvis kläder, leksaker och husgeråd. Välkomna till vår lokal vid Tingsgatan 29 i Klippan. Öppet tisdagar klockan 14-16 och torsdagar klockan 16–18.

  • Föreningen IFALL Klippan (Integration för alla) anordnar aktiviteter varje vecka. Det kan vara allt från språkcafé till idrottsaktiveter.

  • Fredagskvällar udda veckor finns en träffpunkt på Allétorget mitt i Klippan. Den kallas Bullgerillan och har öppet klockan 20.30-cirka 23.00. Där finns gratis kaffe, te och bullar och du kan köpa grillad korv för fem kronor. Välkommen att ta en fika och en pratstund. Bullgerillan anordnas av kyrkorna i Klippan.

  • Svenska kyrkan i kommunen bjuder in till frukost med härlig gemenskap på torsdagar klockan 09.00-10.00. Platsen är S:t Petri församlingshem i Klippan och det kostar 15 kronor.På torsdagar klockan 19.00–21.00 är det aktiviteter för ungdomar i S:t Petri församlingshem i Klippan. De har även ungdomsgrupp i östra Ljungby församlingsgård på onsdagar och i Ljungbyheds församlingshem på måndagar. Tiden för dem är 19.00–21.00. Här kan du läsa mer om Svenska kyrkan.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster