Stöd till föreningars integrationsarbete

Skriv ut
Kontakt

Kontakt

Öppettider

Måndag-torsdag
08.00-17.00
Fredag
08.00-15.00

Receptionen i kommunhuset håller lunchstängt klockan 12–13. Vi nås ändå på telefon, chatt, facebook och e-post.

För närvarande har vi tekniska problem med kontaktformuläret nedan. Använd gärna någon av våra andra kontaktvägar för att komma i kontakt med kundtjänst.

kartpin

Skicka ett meddelande till kundtjänst


Fyll i ditt namn

Fyll i din e-post

Har din förening en projektidé för att jobba med integration? Nu kan ideella organisationer söka bidrag för arbete med integrationsinitiativ för målgruppen nyanlända.

Vi vill gärna se så många olika organisationer som möjligt, allt från idrottsklubbar till pensionärsföreningar är välkomna att söka.

För att din förening ska bli godkänd och få bidrag så krävs det att ni har ett långsiktigt perspektiv och en tydlig plan för hur den verksamhet ni bygger upp kan leva vidare efter projektets slut. Vi ser också gärna att ni har en tanke om hur de nyanlända kan bli en del av den ordinarie verksamheten.

Så här går det till
Vi har en begränsad budget och kommer inte att dela ut några större summor men om ni planerar att driva projekt som är av större karaktär uppmuntrar vi er att skicka in en projektansökan ändå. Det finns många vägar att gå när man ska finansiera projekt vilket vi gärna hjälper er med!

I din ansökan behöver vi också en enkel beskrivning av projektet och tidsplan, samt en enkel budget där ni beskriver hur ni tänker att pengarna ska fördelas.

En månad efter att ert projekt är avslutat behöver vi en skriftlig redovisning där ni berättar hur ni har använt pengarna, vad ni har gjort, hur många som nåtts av projektet och slutligen vad ni har uppnått med ert arbete. Tänk på att om ni inte skickar in redovisningen i tid så kan ni bli återbetalningsskyldiga.

Beräknad handläggningstid är 14 dagar.

Ansökningsblankett
Ansökningsblankett för uppstart av integrationsarbetePDF (pdf, 94 kB)