Jobbcenter

Lyssna Skriv ut
Kontakt

Kontakt

Öppettider

Måndag-torsdag
08.00-17.00
Fredag
08.00-15.00

Receptionen i kommunhuset håller lunchstängt klockan 12–13. Vi nås ändå på telefon, chatt, facebook och e-post.

kartpin

Skicka ett meddelande till kundtjänst
Samtliga deltagare inom Enheten för arbete och sysselsättning erbjuds möjlighet till jobbsök. Våra samordnare hjälper dig med ditt arbetssökande.
 
När du kommer till oss får du en samordnare. Ni arbetar tillsammans under den tid du är inskriven i vår enhet. Samordnaren hjälper dig att kartlägga din kompetens, arbetslivserfarenhet, dina önskemål och framtidsplaner. 
 
Praktikplatsanskaffare
Praktikplatsanskaffaren har kontakt med företag i många olika branscher, vilket gör att vi har tillgång till ett stort antal praktikplatser. De två viktigaste anledningarna till praktikplatser på den öppna arbetsmarkanden är att få en bra kunskap om hur det är i ett lönearbete samt finns det möjligheter till anställning om praktiken fungerar bra.
 
Ungdomsprojektet
Avtal med Arbetsförmedlingen: Enheten för arbete och sysselsättning har avtal med Arbetsförmedlingen angående ungdomar mellan 18 - 25 år. Uppdraget är att jobbcoacha (vi arbetar med CV, personligt brev, intervjukunskap, föreläsningar samt vägledning), samt hitta en bra praktikplats för att skaffa erfarenhet från den öppna arbetsmarknaden. Praktikplatsen kan dessutom leda till anställning.
 
Arbetsprövningar
Avtal med Arbetsförmedlingen: Uppdraget med arbetsprövning är att utreda arbetsförmågan. Deltagaren får testa olika arbetsmoment i vår enhet under en begränsad period och med nära kontakt med handledare och ansvarig för arbetsprövningen. Efter genomförd arbetsprövning lämnar vi, vid förfrågan, ett utlåtande till uppdragsbeställaren samt till den arbetssökande.

Fas 3
Avtal med Arbetsförmedlingen: I Fas 3 får man en praktikplats på enheten för arbete och sysselsättning samt möjlighet att med hjälp av våra samordnare aktivt söka arbete.

Kontakt

0435 - 281 18 (Jobbcenter)
0734 - 398 151 (Jobbcenter)
0435 - 281 51 (Reception)