Försörjningsstöd

Lyssna Skriv ut
Kontakt

Kontakt

Öppettider

Måndag-torsdag
08.00-17.00
Fredag
08.00-15.00

Receptionen i kommunhuset håller lunchstängt klockan 12–13. Vi nås ändå på telefon, chatt, facebook och e-post.

kartpin

Skicka ett meddelande till kundtjänst




Du som är skriven i Klippans kommun har rätt att ansöka om försörjningsstöd om du inte själv kan försörja dig eller tillgodose dina behov på annat sätt.

Rätten till försörjningsstöd regleras i socialtjänstlagen och genom de riktlinjer som fastställts av Klippans kommun.

Försörjningsstödet (tidigare kallat socialbidrag) fungerar som ett skyddsnät för den som inte kan försörja sig själv på sina inkomster. Vid ansökan om försörjningsstöd ska du kunna legitimera dig.

Försörjningsstödet är ett komplement till den egna inkomsten och det är viktigt att du gör vad du kan för att bidra till den egna försörjningen. Detta betyder att alla andra möjligheter ska vara uttömda innan du kan få rätt till försörjningsstöd. Om du har sparade pengar, fonder, aktier eller andra tillgångar som lätt kan säljas, ska dessa användas först.

Föräldrar är försörjningsskyldiga för sina barn fram till dess att de fyllt 18 år eller har avslutat sina gymnasiestudier, dock längst till dess att barnet har fyllt 21 år.
 
För ungdom boende i föräldrahemmet beviljas ingen boendekostnad utom i de fall ungdomen tidigare betalt hyra då skälig hyra kan godtas. Ungdom bör vänta med att flytta till egen bostad tills han/hon har ekonomiska möjligheter till detta. Huvudregeln är att ungdomar under 25 år ej beviljas hyreskostnad för eget boende.  

Socialstyrelsens hemsidalänk till annan webbplats kan du själv beräkna hur din ekonomi ligger i förhållande till normen för försörjningsstöd.

Om du har några frågor är du välkommen att kontakta socialförvaltningen.

Nyansökan:
För att göra en nyansökan vänligen ta kontakt med mottagningen via 0435-280 00.

Fortsatt ansökan:
Ansökan hämtas i kundtjänst under deras öppettider.