Ansökan och utredning

Lyssna Skriv ut
Kontakt

Kontakt

Öppettider

Måndag-torsdag
08.00-17.00
Fredag
08.00-15.00

Receptionen i kommunhuset håller lunchstängt klockan 12–13. Vi nås ändå på telefon, chatt, facebook och e-post.

kartpin

Skicka ett meddelande till kundtjänst
Nyansökan

När du lämnat in en nyansökan görs en grundlig utredning med en individuell bedömning. En socialsekreterare tittar dels på din sociala och dels på din ekonomiska situation.

Dina uppgifter om inkomster och utgifter stäms av vilket kan innebära att kontakt tas med till exempel försäkringskassa, arbetsförmedling, bilregister, företagsregister, skatteverk, alfa-kassa och a-kassa.

Vår målsättning är att handlägga din ansökan skyndsamt. Beslut kan väntas inom 10 arbetsdagar från det att komplett ansökan är inlämnad.

Fortsatt ansökan

I samband med att det första beslutet tagits får du en ny handläggare som du fortsättningsvis kommer ha regelbunden kontakt med.

En separat ansökan från dig behövs varje månad, rätten till försörjningsstöd prövas månadsvis. Ansökan hämtas i kundtjänst under deras öppettider. Ta med dig giltig legitimation.

Om du lämnat din ansökan komplett senast den 7:e i månaden så är vår målsättning att du ska få ditt bistånd utbetalat till den 27:e i månaden. Om den 27:e är en lördag får du biståndet på fredagen och om den 27:e är en söndag får du det på måndagen.