Öppenvård

Skriv ut
Kontakt

Kontakt

Öppettider

Måndag-torsdag
08.00-17.00
Fredag
08.00-15.00

Receptionen i kommunhuset håller lunchstängt klockan 12–13. Vi nås ändå på telefon, chatt, facebook och e-post.

För närvarande har vi tekniska problem med kontaktformuläret nedan. Använd gärna någon av våra andra kontaktvägar för att komma i kontakt med kundtjänst.

kartpin

Skicka ett meddelande till kundtjänst


Fyll i ditt namn

Fyll i din e-post

Vårt uppdrag är att tillsammans med dig komma överens om vad som behöver förändras i ditt liv. Det kan till exempel handla om att du och din familj behöver hitta andra sätt att prata med varandra för att konflikter ska minska och ni ska må bättre tillsammans. Att du vill sluta använda alkohol eller andra droger. Att du vill ha hjälp att komma ur ett dataspelberoende eller spelberoende med pengar inblandat. Att du vill bryta upp ur en destruktiv relation. Eller att du som förälder kanske behöver stöd i hur du ska bemöta ditt barn.

Klippans öppenvård

Vi arbetar med

  • Förebyggande arbete
  • Råd, stöd och behandling

Vi vill bland annat:

  • att barn och ungdomar har goda relationer till sina föräldrar och andra runt omkring dem,
  • att barn och ungdomar klarar skolan,
  • att våld och annan brottslighet minskar,
  • att alkohol- och droganvändandet minskar och
  • att barn och ungdomar kan bo hemma hos sina föräldrar

Öppenvården i Klippans kommun erbjuder alla barn, ungdomar och vuxna i kommunen upp till 5 rådgivande/vägledande samtal, så kallade servicesamtal. Du kan få antingen enskilda samtal eller samtal tillsammans med din familj. Är du under 18 år kan du få råd och stöd tillsammans med förälder utan att behöva ansöka via socialtjänsten. Samtalen är rådgivande och vägledande, inte behandlande. Samtalen är kostnadsfria och registreras inte hos socialtjänsten.

Du kan också få insatser från oss genom ett biståndsbeslut från din socialsekreterare. Ett biståndsbeslut kan du få om du ansöker om stöd hos socialtjänsten eller via en anmälan.

Vårt uppdrag är att tillsammans med dig komma överens om vad som behöver förändras i ditt liv. Det kan till exempel handla om att du och din familj behöver hitta andra sätt att prata med varandra för att konflikter ska minska och ni ska må bättre tillsammans. Att du vill sluta använda alkohol eller andra droger. Att du vill ha hjälp att komma ur ett dataspelberoende eller spelberoende med pengar inblandat. Eller att du som förälder kanske behöver stöd i hur du ska bemöta ditt barn.

Alla på socialtjänsten har tystnadsplikt och anmälningsplikt. Anmälningsplikt innebär att vi är skyldiga att göra en anmälan om vi får kännedom om eller misstänker att ett barn/vuxen far illa.

Välkommen till oss!

Ny träffpunkt startar fredagen den 20:e december, kl.  10.00-12.00.

Läs mer här!