Gå till innehåll

Bredband

Klippans kommun har ett brett utbyggt fibernät, med tillgängliga tjänster för invånare, företag och andra aktörer. En stor andel av kommunens fastigheter har idag fiberanslutning, både i flerfamiljshus och småhus.

Sedan 2015 har Bjäre Kraft gjort stora utbyggnader av ett sammanhängande fibernät i alla större tätorter, i tätorter på landsbygden, och i stora delar av den mer glest bebyggda landsbygden.

Under samma tid har också andra fiberleverantörer anslutit fastigheter både i tätort och på landsbygd till fiber. Det är bland andra Telia, Open Infra och IP-Only.

För att söka efter fiberanslutning på en specifik adress, är det enklast att besöka de olika leverantörernas hemsidor och skriva in adressen.

Förutom tjänster över fiberanslutning erbjuder en rad olika leverantörer bredbandstjänster, mobila och trådbundna. Enklaste sättet att undersöka dessa är genom att söka på bredband i Klippan, och leta i de sammanställningstjänster som kommer upp.

Fiberprojektet har kommit till genom dialoger mellan Bjäre Kraft och kommunens medborgarinitiativ kring fiber. Projektet har som mål att kunna erbjuda fiberanslutningar till boende och företag i hela kommunen, både i tätort och på landsbygd.

Besök Bjäre Krafts hemsida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Bredbandskartan

Bredbandskartan Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. från Post och Telestyrelsen visar vilken typ av anslutning som finns tillgänglig där du bor.

Sidinformation

Senast uppdaterad:
11 december 2023