Gå till innehåll

Fritidsbanken

På Fritidsbanken kan du låna och lämna sportprylar - helt gratis! Vi fungerar som ett bibliotek fast med sport- och fritidsprylar. All utrustning är återvunnen genom att personer skänker utrustning som inte längre används.

Bild på ett rum fyllt med all sorts utrustning relaterad till sport samt friluftsliv. Allt huserar på vita hyllor och två personer syns i bakgrunden av butiken.

Fritidsbanken i Klippan ligger på Ängelholmsgatan 9. Här har över 30 olika föreningar sin verksamhet och huset rymmer både café, streetyta, replokaler, makerspace, isbana, fritidsgård, möteslokaler och en stor arrangemangslokal. En perfekt plats för Fritidsbanken alltså. Hos oss kan du låna sport- och fritidsutrustning gratis i två veckor.

Inom Fritidsbanken finns det tre viktiga regler

  • Alla får låna
  • Allt är gratis
  • Fokus på miljö

Öppettider

Ni hittar oss i Sågenhuset, Ängelholmsgatan 9, Klippan

Aktivitetshuset Sågen med en målning på sig som symboliserar en ödla i alla regnbågens färger.

Tisdag 14.00 – 18.00
Onsdag 14.00 – 18.00
Torsdag 14.00 – 18.00
Röda dagar är Fritidsbanken stängd

Har du utrustning, frilufts-, idrott- och fritidsmaterial, hemma som inte längre används så tar Fritidsbanken i Klippan tacksamt emot det och möjliggör för massvis av andra medborgare att prova på nya utmaningar och aktiviteter. Det kan vara allt från fotbollsskor, skridskor, inomhusskor, klubbor, skidor, hjälmar, gångstavar, racketar, stormkök, liggunderlag, tält, sovsäckar med mera.

Utrustningen återanvänds till dess att hela livslängden är utnyttjad, vilket är bra för både människa och miljö!

Insamlingscontainer Återvinningsstationen Nårab,
Åbytorpsvägen 5, Klippan

Måndagar 9.00 – 18.00
Onsdagar 9.00 – 18.00
Fredagar 9.00 – 16.00
Lördagar 9.00 –13.00

Ni kan givetvis även lämna in utrustning på Fritidsbankens lokal under våra öppettider.

Kontakt

Fritidsbanken kan nås antingen via telefon på 0702-32 06 93, kontaktperson är Frej Lund, eller mejla på fritidsbanken@klippan.se. Du kan även besöka vår Facebook Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. eller egna sida här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Sidinformation

Senast uppdaterad:
14 december 2022