Gå till innehåll

Simhall

I simhallen på Klippans badhus finns flera bassänger, både för motionssim, aktiviteter och en barnbassäng.

I simhallen har vi en 25-meters motionsbassäng, en aktivitetsbassäng, en varmvattensbassäng samt en grund barnbassäng för de allra minsta.

I vår varmvattenbassäng håller vattnet en högre temperatur än motionsbassängen. Den har också olika vattendjup på olika tider.

Simhallen är avsedd för många olika aktiviteter. Det är bland annat motionssim, vattengympa, familjebad och småbarnssimskola. Både vattendjup och temperatur anpassas efter den aktivitet som pågår.

Inne på badet har vi en kiosk där vi säljer snacks, dricka och glass. I anslutning till omklädningsrum och dusch finns bastu.

Vuxenansvaret

Som vuxen med barn i sällskap är du den som har ansvar för barnets säkerhet och att våra regler följs. Barn under 10 år och likaså inte simkunniga upp till 18 år ska alltid ha vuxen med inne i badet. En vuxen får ansvara för högst tre barn.

Under de tider som badet är öppet för allmänheten finns aktiva badbevakare och livräddningskunnig personal. Ansvaret för barn i ditt sällskap ligger fortfarande på dig som vuxen. Du behöver alltid vara i närheten av barnen och ha uppsikt. Ett bra ”kom-ihåg” är att du ska vara nere med fötterna i den bassäng dina medföljande barn är. Du som vuxen är ombytt och tillsammans med barnen för att snabbt kunna ingripa om något händer.

Om du som vuxen eller förälder lämnar barn som är tio år och simkunniga ensamma i badet är det ändå ditt ansvar att informera barn om de regler som gäller i hela anläggningen. Som simkunning räknas den som kan falla ner i vattnet och under ytan och sedan ta sig upp till ytan, simma 200 meter på djupt vatten varav 50 meter på rygg.

Läs mer på anslag i simhallen och fråga gärna personal om du är osäker.

Se även

Sidinformation

Senast uppdaterad:
20 november 2023