Gå till innehåll

Mötesplatser för unga

I Klippans kommun finns flertalet mötesplatser och aktiviteter för unga, både i kommunal regi och genom olika föreningar.

Ung Fritid

Ung Fritid är en öppen fritidsverksamhet, som riktar sig till ungdomar som går i högstadiet och gymnasiet, eller som är mellan 13-19 år och som vistas i Klippans kommun. Fritidsledarna skapar tillsammans med ungdomarna en kul och meningsfull fritid.

Vi erbjuder och möter ungdomars intressen och stimulerar det informella lärandet genom att både arrangera planerade aktiviteter under skoldagar och lov, men också genom att snabbt agera och skapa spontana aktiviteter när önskemål presenteras.

Vi stödjer och underlättar ungdomarnas initiativ och drivkraft för att utforma egna verksamheter och eftersträvar alltid delaktighet i planeringen. Tillsammans med övriga kommunala aktörer, föreningar och organisationer i kommunen stimulerar och utvecklar vi kultur- och fritidsverksamheten. I samarbete med högstadieskolorna bedriver vi värdegrundsarbete under skoltid.

Verksamheten stödjer sig i kommunens gemensamma värdegrund och står för alla människors lika värde, jämställdhet, demokrati, delaktighet och respekt för varandras olikheter och vår gemensamma miljö. I Ung Fritids verksamheter ska du vara fri från påverkan av alkohol, tobak och droger.

Ung Fritids mötesplatser

Ung Fritid bedriver fritidsgårdsverksamhet på Mötesplats Sågen i Klippan och Fritidsgården Holken i Ljungbyhed samt flexibel verksamhet på platser utifrån ungdomarnas önskemål och behov.

Fritidsgården Sågen har öppet helgfria måndagar, onsdagar och torsdagar klockan 15:00-21:00 och fredagar klockan 15:00-23:00.

Du hittar oss på Ängelholmsgatan 5, plan 1 i Klippan.

Fritidsgården Holken har öppet helgfria tisdagar klockan 15:00-21:00 och lördagar klockan 17:00-23:00.

Du hittar oss på Kungsgatan 8 i Ljungbyhed.

Containern vid Skateparken är oftast öppen vid fint väder. Där kan du låna skateboards, kickbikes, hjälmar, kubb, fotbollar, badmintonsrack med mera. Containerns väggar är lagliga graffitiväggar. Som skola eller förening kan man också låna containern.

Skateparken ligger utanför Sågenhuset på Ängelholmsgatan i Klippan.

HBTQ+ är en mötesplats för dig som identifierar dig som Hbtq+person och är mellan 13-19 år.

Vill du veta mer? Kontakta ungfritid@klippan.se

Fritidschef
Lars Hultin
Telefon: 0721-84 42 78
E-post: lars.hultin@klippan.se

Enhetschef Ung Fritid
Linnea Lundblad
Telefon 0435-287 94
E-post: linnea.lundblad@klippan.se

Fritidsledare
Ida Nilsson
Telefon: 0734-39 86 48
E-post: ida.nilsson@klippan.se

Tim Schmidt
Telefon: 0435-289 57
E-post: tim.schmidt@klippan.se

Magnus Wester
Telefon: 0734-39 81 62
E-post: magnus.wester@klippan.se

Oskar Svenblad
Telefon: 0734-39 81 61
E-post: oskar.svenblad@klippan.se

Daniel Lundblad
Telefon: 0435-282 09
E-post: daniel.lundblad@klippan.se

Binta Manneh
Telefon: 0435-282 08
E-post: binta.manneh@klippan.se

Föreningslivets öppna mötesplatser

FUB Klippan/Åstorp har tillsammans med Klippans kommun skapat en mötesplats för dig som har någon form av funktionsnedsättning. Du ska ha fyllt 10 år. Ingen övre åldersgräns. Du kan umgås med övriga besökare, fika, spela eller bara vara. Det finns personal på plats men du som behöver extra stöd, ta med din ledsagare, assistent eller förälder.
Läs mer på FUB Klippan/Åstorps hemsida. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

FUB har samarbete med Klippan RC-klubb. Vi ordnar olika tillfällen att köra radiostyrda bilar. Är du intresserad så kontakta Lena Landin/FUB för mer information.
Lena Landin 0702-72 27 01 eller lenalandin@hotmail.se

Vi har öppet varje tisdag mellan 18:00-20:00. Vi finns på Ängelholmsvägen 5 i Klippan, i Sågenhuset.

4fun jobbar för att skapa en meningsfull och rolig fritid för alla barn och unga som har någon form av funktionsvariation. Vi försöker skapa aktiviteter som så många som möjligt ska kunna vara delaktiga i och så stor variation på aktiviteterna som möjligt.

Kontakta Oskar Svenblad för mer information, e-post: oskar.svenblad@klippan.se

Ung i FUB är en mötesplats för dig mellan 15 och 30 år med intellektuell funktionsnedsättning eller som gått/går i anpassad skolform (särskola). Vi ses på torsdagar klockan 17:00–19:00 i Sågenhuset i Klippan. Vi försöker skapa en trygg grupp som får öva på att göra sin röst hörd och ta för sig på olika vis.

Det finns personal på plats men du som behöver extra stöd, ta med din ledsagare, assistent eller förälder.

Vill du veta mer?
Kontakta Rikard Einegard, e-post: rikard.einegard@fub.se
Sofia Mackintosh, e-post: sofia.mackintosh@fub.se eller telefon: 070-458 45 51

Ung i FUB Klippan/Åstorps hemsida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Holken hittar du på Kungsgatan 8 i Ljungbyhed. Den ideella föräldraföreningen Modell Ljungbyhed har sedan några år tillbaka drivit fritidsgården. Föreningen håller öppet på fredagar för barn och unga från årskurs fyra.

Hos oss på Navigatorcentrum får du som är mellan 16-20 år och inte studerar eller arbetar hjälp och stöd. Vi har flera olika aktiviteter, både i grupp och enskilt. Du får bland annat lära dig mer om hur du söker jobb, planering av vardagsekonomi och hur kontakten med olika myndigheter går till.
Välkommen att följa med. Läs mer om Navigatorcentrum.

Sidinformation

Senast uppdaterad:
21 november 2023