ANGELÄGET

2021-10-02 - 2021-10-02
Bild på filmaffischen för filmen Drömprins.

Filmvisning, musik och samtal.
Den uppmärksammade dokumentären Drömprins av Jessica Nettelbladt visas, med samtal mellan gäster och medverkande. Det bjuds på musik med Helena Josefsson.

Tid:
Lördag 2 oktober klockan 17.00

Plats:
S:t Petri kyrka

Program:
Filmvisning av den prisade dokumentären Drömprins.
Samtal mellan filmens huvudperson Erik, regissör/producent Jessica Nettelbladt, kyrkoherde Tomas Wassenius och präst Johannes Lindsund.
Sång av Helena Josefsson som gjort musik till filmen.

Fri entré, men sittplatsbiljett krävs. Biljetter hämtas i förväg på Klippans bibliotek och på S:t Petri expedition, från och med fredag 17 september.
Begränsat antal platser.

Om Drömprins:
När Erik tittar på bilder av sig själv som barn så är det som att se en tvillingsyster. En syster som försvunnit och Erik har tagit hennes plats. Det förflutna gör sig påmint och ångesten är påtaglig. Drömprins tar oss med på en pilgrimsresa till världens ände där huvudpersonen Erik gör återblickar i livet. Mobbningen och utanförskapet i skolan. Konstnärskapet. Men framför allt kampen om att acceptera sig själv och tro på att omgivningen faktiskt kan älska dig precis som du är.

Erik, född som flicka, har länge kämpat med könsdysfori och har ett förflutet av utanförskap och utsatthet. Som 18-åring inleder Erik en könskorrigering. Drömprins är filmad under 10 år, mellan Erik är 17 år till han är 27 år. Trots filmens allvarliga ämnen är den fylld utav humor och kärlek.

Arr: Klippans kommun och Svenska kyrkan Klippans pastorat