Konsert på bibliotekets innergård

2021-08-28 - 2021-08-28
Bild på L.T. Fisk framför en mörk bakgrund med rökeffekt.

L.T. Fisk gästar Klippan och bjuder på en kvällskonsert med extra atmosfär direkt efter Konsthallens vernissage.

Tid:
Lördag 28 augusti klockan 20.00

Plats:
Innergården vid Klippans bibliotek/Konsthallen, Storgatan 9 i Klippan

Program:
Lördag den 28 augusti kl 20.00 bjuds det på en unik konsert på Klippans biblioteks innergård. Den skånska sångaren, musikern och vispoeten L.T. Fisk gästar Klippan och bjuder på en kvällskonsert med extra atmosfär direkt efter Konsthallens vernissage.

Fri entré, men sittplatsbiljetter behövs och kan hämtas i förväg på Klippans bibliotek (öppettider: bibliotekfh.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster). Återstående biljetter finns även på plats strax före konsertens början. Begränsat med sittplatser och rådande restriktioner följs.

Arr: Klippans kommun

Lyssna/läs mer om L.T. Fisk: Spotify, länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönsterFacebook, länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönsterInstagramlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

L.T. Fisk har i år funnits i 25 år. 1996, i den lilla byn Maglarp utanför Trelleborg, gavs ett löfte om att aldrig ge upp sången – ett märkvärdigt löfte, från botten. Detta löftes genklang vibrerar ännu genom tiden: En sång som inte hörs finns ändå. En sång som inte hörs finns ändå. 5 fullängdsalbum har det blivit. Förra albumet, JAG ÄR DIN MAMMA, som kom ut på ASKA FÖRLAG i STOCKHOLM, släpptes 2017. Ett sjätte album är på väg på samma förlag i höst: ÅSNEMANIFESTET. Tidigare i år kom en halvtimmes dokumentärfilm ut, ALLT BLEKNAR, ALLT LJUSNAR, signerad filmaren Nicholas Wakeham, med sex sånger sjungna från L. T. Fisks nuvarande hem i Arlöv, som ett sätt att uppmärksamma 25-årsjubileumet.

"När vi nämner mörker menar vi brist på kärlek och det som är heligt är för alltid lågt och fult och smutsigt och i oss hälls en flytande kärna av ömhet. Och den sång som aldrig hörs, finns ändå, och denna sång som aldrig hörs, öppnar hela meningen till varför sången måste finnas. Ty endera dagen blir den mänska och det kreatur som aldrig hört denna sång, den perfekta följaren av sång." / L. T. Fisk