Matrunda med Smaker från Söderåsen

2021-10-02 - 2021-10-02

Första helgen i oktober är det traditionellt sett skördefest. Vanligtvis anordnar Smaker från Söderåsen vid denna tid en matmarknad i Skäralid. I år ersätts den med en matrunda med Smaker från Söder­åsens medlemmar samt andra lokala företag.

Tid:
Lördag 2 oktober, cirka klockan 10.00-17.00. Öppettider kan variera mellan olika aktörer.

Plats:
Olika platser på Söderåsen

Mer information:
Smaker från Söderåsens evenemang på Facebooklänk till annan webbplats.

Söderåsjournalens septembernummer, sida 4-6länk till annan webbplats.

Söderåsportalenlänk till annan webbplats.

Om matrundan:
Skördefest är en urgammal svensk bonde­tradition. Skördefesten ligger alltid i anslutning till Mickels­mäss, som förr satte punkt för odlingsåret. Då skulle skörden och djuren vara under tak. Sedan blev det Mickelsfest, ett firande som bara julen överträffade.

I den unika miljön som en gång hade en central betydelse för den svenska historien kan du åka runt och smaka på närodlat och närproducerat. Köp dina personliga favoriter och ta med hem. Söderåsen är fullt av härliga gårdsbutiker med lokala och närproducerade varor. Här finns landets bästa och finaste råvaror. Den pinfärska fisken, de sol­mogna jordgubbarna, potatisen, tomaterna, bönorna, gurkorna, vitlöken, sparrisen, krydd­träd­gårdarna, de vilda brännvinskryddorna, osten, hjortarna och lammen som betar i hagarna. På Söderåsen kan du njuta av närodlad mat i vacker natur. En härlig helgutflykt för hela familjen i Skånes vildmark.

Arr: Smaker från Söderåsen