Utställning i Klippans konsthall: Floem av Annika Zetterström

2021-10-09 - 2021-12-02
Målning av Annika Zetterström föreställande två personer som är ute i skogen.

Utställningen Floem av Annika Zetterström kretsar kring det levande systemet och naturen som ständigt närvarande. Annika arbetar ofta i konceptform med måleriet som utgångspunkt och har denna gång tagit ett helhetsgrepp kring naturen som tema.

Utställningsperiod:
9 oktober - 2 december.
Vernissage 9 oktober klockan 13.00-15.00.

Plats:
Klippans konsthall

Program:
Annika Zetterström, som bor och är verksam i Eslöv, arbetar ofta i konceptform med måleriet som utgångspunkt och har denna gång tagit ett helhetsgrepp kring naturen som tema. Utställningen Floem kretsar kring det levande systemet och naturen som ständigt närvarande.

"Att stinknävan som är en så rar blomma kan ha ett så fult namn", skriver Annika Zetterström och fortsätter: "För mig är naturen i sig varken god eller ond. Men ändå finns där det som är ömt vårdande och det som är brutalt våldsamt. Naturen i sig är inte dömande. Det finns inte en naturens ande som väntar på att straffa människan, den felande människan. Människan är däremot i ett utsatt läge, helt beroende av naturen för sin överlevnad. Hon är bara en del av allt det levande som tillsammans
bildar den komplicerade väv som bär upp, nästlar sig in och håller samman det ekologiska systemet. Livet på jorden kan fortgå alldeles utmärkt utan människans existens."

Arr: Klippans konstförening och Klippans kommun.