Priser

Lyssna Skriv ut
Kontakt

Kontakt

Öppettider

Måndag-torsdag
08.00-17.00
Fredag
08.00-15.00

Receptionen i kommunhuset håller lunchstängt klockan 12–13. Vi nås ändå på telefon, chatt, facebook och e-post.

kartpin

Skicka ett meddelande till kundtjänst

Kultur- och fritidsnämnden har nu fattat beslut om 2020 års olika pristagare inom kultur, fritid, idrott och föreningsliv. Vi gratulerar följande pristagare:

Kulturpriset för år 2020 tilldelades Lars Månsson, Klippans Bokhandel

Föreningsledarpriset för år 2020 tilldelades Ralf Scott och Kent Olsson, Klippans Kraftsportsklubb

Nytänkarpriset för år 2020 tilldelades PRO Klippan

Utdelning av priserna sker på kommunfullmäktigemötet den 28 juni.

På direktlänkarna nedan kan du läsa motiveringarna och mer om pristagarna för resp pris.

Vid frågor kontakta: kultur.fritid@klippan.se

2019 års pristagare

Kulturpriset för år 2019 tilldelas Åsa Fridén
Åsa avslutade under år 2019 sitt mångåriga ordförandeskap för Klippans Konstförening och nästan tjugo år som aktiv i dess styrelse. Hon avslutade med flaggan i topp då hon bland annat var en drivande kraft bakom succén med Hans Arnold-utställningen i Klippans Konsthall.

Åsa har definitivt varit den enskilda person som har varit delaktig i att sätta Klippans Konsthall på kartan och har genom sin stora konst- och kulturkunskap gett den både sin bredd och spets. Under flera år har Åsa även utvecklat sitt eget konstnärskap och är nu aktiv som konstnär med flera utställningar bakom och framför sig.

Föreningsledarpriset för år 2019 tilldelades Roger Kvist
Roger är en eldsjäl inom Parasport, han entusiasmerar och utvecklar idrott och hälsa för gruppen funktionsnedsatta i samarbete med olika föreningar och företag i Klippan.

Roger sätter genom sitt goda arbete Klippan på kartan och är därför en värdig pristagare till 2019 års föreningsledarpris.


2018 års pristagare

Kulturpriset 2018 går till Mats Pettersson - en av förgrundsgestalterna inom Klippanpopen och bland mycket annat en drivande kraft i att lyfta Klippans lokala historia.

Föreningsledarpriset för år 2018 tilldelades Maria Strandberg, Klippans Brottarklubb - för att hon är en riktig eldsjäl och en drivande ledare.

Det nyinstiftade Nytänkarpriset tilldelas föreningarna FUB Klippan/Åstorp och Klippans Friidrottsklubb - för ett samarbete mellan föreningarna för att utveckla verksamheten kring allas rätt till möjlighet till rörelse och hälsa.

Byggnadsvårdspriset för år 2018 tilldelas Jan Jonsson - för att ha lyft en fastighet från 1700-talet (Riseberga Brohuset 1:10) till en byggnadsvårdsattraktion i Ljungbyhed.