Föreningsledarpris

Lyssna Skriv ut
Kontakt

Skicka ett meddelande till kundtjänst
Föreningsledarpriset är ett pris i syfte att både uppmärksamma och stimulera föreningsledare som gör goda insatser inom föreningslivet i Klippans kommun.

Klippans kommuns föreningsledarpris delas ut till en föreningsledare som utfört ett framgångsrikt arbete inom kommunens föreningsliv.

  • Priset utdelas till en enskild person som är bosatt eller verksam i Klippans kommun.
  • Priset delas ut årligen. Utdelningstvång finns ej.
  • Priset kan endast delas ut en gång till samma person, undantag om föreningsledaren är verksam i flera föreningar.
  • Föreningsledarpriset består av ett stipendium om 10 000 kr och ett diplom. 5000 kr av prispengarna tillfaller den enskilde ledaren och resterande 5000 kr tillfaller ledarens förening som ska använda dessa pengar enligt pristagarens vilja.
  • Pristagaren hedras genom en plakett placerad på en central plats i kommunen.

 

Föreningsledarpriset för år 2018 tilldelades Maria Strandberg, Klippans Brottarklubb - för att hon är en riktig eldsjäl och en drivande ledare.

 

 

Nominering
Nominering av pristagare kan lämnas av invånare i kommunen, personal på kultur- och fritidsförvaltningen eller ledamöter i Kultur- och fritidsnämnden. Nomineringen kan lämnas fram till och med den sista februari efterkommande år via våra e-tjänster , klicka på Uppleva & Göra – Föreningar/organisationer.

Föreningsledarpriset utdelas i samband med nationaldagsfirandet efterkommande år av Kultur- och fritidsnämndens ordförande som vid utdelningstillfället presenterar och motiverar valet av pristagare.

Upplysningar lämnas av kultur- och fritidschef Arne Grau Amnér 0435-281 90, kulturutvecklare Lotta Andgren 0435-284 98 eller fritidskonsulent Per-Ola Johansson 0435-288 26.

 

2017 års föreningsledarpris gick till Stefan Johansson, Klippans gymnastikkrets.

Motivering: Stefan Johansson är ordförande för gymnastikföreningen i Klippan som med ett mjukt och strukturerat sätt får en förening att växa. Stefan har på ett föredömligt sätt hanterat problematiken kring översvämningen i gymnastiklokalerna och har lyckats få föreningens ledare och medlemmar att trots svårigheter med tillfälliga lokaler att jobba vidare mot uppsatta mål.

Tidigare pristagare:

2016 Sune Arvidsson, Klippans brottarklubb
2015 Johan Ekenberg, Klippans Gymnastikkrets
2014 Inget pris delades ut i brist på nomineringar
2013 Nils Svensson, Färingtofta IK
2012 Mats Jonsson, Klippans badmintonklubb

Vid frågor kontakta:
Arne Grau Amnér, kultur-och fritidschef, arne.amner@klippan.se, 0435-281 90.
Lotta Andgren, kulturutvecklare, lotta.andgren@klippan.se
Per-Ola Johansson, fritidskonsulent, per-ola.johansson@klippan.se