Nytänkarpris

Skriv ut
Kontakt

Skicka ett meddelande till kundtjänst
Klippans kommuns Nytänkarpris delas ut till förening eller person som på ett nytänkande, kreativt eller oväntat sätt utvecklat det lokala föreningslivet eller kommunens arrangemangs-/evenemangsutbud. Detta pris instiftades år 2018. Följande regler gäller:

  • Priset utdelas till en ideell förening som har sin verksamhet i Klippans kommun eller enskild person som är bosatt eller verksam i Klippans kommun.
  • Priset delas ut årligen. Utdelningstvång finns ej.
  • Nytänkarpriset består av ett stipendium om 5000 kr och ett diplom.
  • Pristagaren hedras genom en plakett placerad på en central plats i kommunen.

Nytänkarpriset för år 2021 tilldelas Jan Berg

Motivering:
Jan Berg
engagerar sig i flera olika föreningar bara för att engagemanget i sig är roligt och med sitt sätt att driva på har han bidragit till att flera föreningar har fått ett lyft i Ljungbyhed.
Jan är en av eldsjälarna bakom att flera föreningar gått samman för att gemensamt försöka bygga upp ett Föreningarnas hus i Ljungbyhed, där syftet är att skapa en gemensam mötesplats för att stärka föreningslivet i kommundelen.
Jan är motorn som lyckas förena starka krafter med diametralt olika viljor mot ett gemensamt mål. Nytänkandet ligger i att engagemanget för bygden är överordnat saken!

Jan Berg är född och uppvuxen i Ljungbyhed och efter ett antal år i förskingringen så återvände han till orten igen för drygt 20 år sedan. Jan är sedan några år pensionerad flygledare och är för närvarande aktiv i golfklubbens naturvårdsprojekt Ljung-Bee-Hed, sitter i Modell Ljungbyheds styrelse, som driver fritidsgården Holken, samt är projektledare för Föreningarnas Hus-projektet. 

Jan Berg (foto: privat)


Nominering 2022

Nominering av pristagare kan lämnas av invånare i Klippans kommun, personal på kultur- och fritidsförvaltningen eller ledamöter i Kultur- och fritidsnämnden.

Nomineringen för 2022-års pristagare kan lämnas fram till och med den 28 feb 2023 via mail till: kultur.fritid@klippan.se och from januari månad via kommunens e-tjänster.
Skriv namn på vem du vill nominera, motivering och kontaktuppgifter till dig som uppgiftslämnare.

Vid frågor kontakta: kultur.fritid@klippan.se

Tidigare pristagare:

Nytänkarpriset för år 2020 tilldelades PRO Klippan - för att de när pandemin bröt ut var snabba med att använda digital teknik för att få människor i rörelse. År 2018 tilldelades föreningarna FUB Klippan/Åstorp och Klippans Friidrottsklubb priset - för ett samarbete mellan föreningarna för att utveckla verksamheten kring allas rätt till möjlighet till rörelse och hälsa. Ett pris för år 2019 delades inte ut pga att det inte hade inkommit några nomineringar.