Besök Östra Ljungbys bibliotek när det passar dig

Publicerad:

Från och med lördag blir Östra Ljungbys bibliotek meröppet. Det innebär att biblioteksbesökarna får tillgång till biblioteket även utanför de bemannade öppettiderna.

För att öka tillgängligheten för våra biblioteksbesökare kommer biblioteket i Östra Ljungby från och med lördag vara ett meröppet bibliotek. Biblioteket kommer fortsätta ha sina vanliga öppettider tre dagar i veckan, utöver det kan den som väljer att bli meröppet-låntagare vistas i lokalen varje dag mellan klockan 09.00 och 21.00 framöver.

Under meröppet-tid kan besökaren bland annat låna och lämna medier i självbetjäningsautomaten som vanligt, läsa tidningar, studera, använda dator och wifi. Läsecirkeln kommer att vara där på meröppettid på onsdagar. Biblioteket ska vara byns vardagsrum vilket innebär att alla är välkomna på samma villkor. De som behöver hjälp av personal är välkomna under bibliotekets bemannade öppettider.

På lördag invigs meröppet på biblioteket med pompa och ståt. Trevligheter och mums för magen med nyttigt tilltugg i höstens tecken utlovas till de som kommer på invigningen mellan klockan 14.00-16.00. Under invigningen kommer vi ha kollageverkstad för barn. 

Hur fungerar meröppet?

  • Du som är över 18 år går till biblioteket i Östra Ljungby och registrerar dig som meröppet-låntagare.
  • Du kan sedan när som helst mellan klockan 09.00-21.00 dra ditt kort och slå din kod för att öppna dörren in till biblioteket.
  • Under meröppettiderna kan du använda biblioteket som vanligt. Använd dig av självbetjäningsautomaten om du vill låna med media hem.
  • 15 minuter före stängning hörs en signal som meddelar att det är dags att avsluta det man håller på med och gå ut ur byggnaden.
  • Klockan 21.00 låses dörrarna och larmet går igång en stund senare.

Välkommen att registrera dig som meröppet-låntagare och få tillgång till biblioteket på helger, tidiga morgnar och sena kvällar, året runt!