Hemestra i nordvästra Skåne med Kultursommarkortet

Publicerad:

Juni. Juli. Augusti. Kultursommarkortet har växt och innehåller i år tre månaders kulturfrihet och rabatter i nordvästra Skåne. För 300 kronor får du en hel sommar laddad med ett nästintill oändligt antal utflykter, berättelser, romantiska dejter, barfotaspring, egentid, tidsresor, glass, gemenskap, skådespel, skratt och mycket annat på temat kultur och konst, historia och natur. Kultursommarkortet säljs från och med 1 juni. 

I år rör Kultursommarkortet sig bortom Helsingborgs gränser och levererar en strålande sommar i nordvästra Skåne. Det betyder att du får fri entré till Helsingborgs kulturhögborgar som Dunkers kulturhus, Fredriksdal museer och trädgårdar samt Sofiero och mängder av andra fina rabatter och fria entréer hos våra nya samarbetspartners. Du kan se Kultursommarkortet som din försäkring till en underbart aktiv sommar, oavsett om dagarna kommer med solsken eller regn.

Kultursommarkortet innehåller också samma fördelaktiga erbjudanden och rabatter som ordinarie Kulturkortet. Och för dig som redan har Kulturkortet gäller förstås de nya förmånerna även för dig i sommar. Passa på att rekommendera Kultursommarkortet till familjemedlemmarna eller dina vänner som saknar ett kort och spendera sedan en skön kultursommar tillsammans.

Kultursommarkortet köper du smidigast online via Helsingborgs kulturbutiklänk till annan webbplats, där du kan ladda ner det digitalt till mobilen via appen. Föredrar du att köpa kortet analogt rekommenderar vi att surfa in på kulturkortet.selänk till annan webbplats för att spana in alla platser som säljer sommarens bästa upplevelsekort. Kultursommarkortet säljs från och med 1 juni och gäller mellan 1 juni-31 augusti. Desto tidigare du köper kortet, desto längre kan du njuta av din kultursommar.

Oavsett om du semestrar eller hemestrar i nordvästra Skåne finns det flera smarta anledningar att göra det tillsammans med oss. Skapa minnen som står sig en hel livstid i juni, juli och augusti.

Detta innehåller Kultursommarkortet

Kultursommarkortet har två olika innehållsnivåer: Fri entré och rabatt med tio procent.

Kultursommarkortet 2021 ger fri entré till tio kulturplatser (se nedan) och ger rabatt hos fler än 20 verksamheter. Det gäller inte endast kultur, fler verksamheter som ger rabatt med Kultursommarkortet fylls på löpande.

Kulturplatser i nordvästra Skåne som ger fri entré med Kultursommarkortet och Kulturkortet:

  • Birgit Nilssons museum
  • Dunkers kulturhus
  • Fredriksdal museer och trädgårdar
  • Höganäs museum
  • Järnvägens museum Ängelholm
  • Ljungbyheds militärhistoriska museum
  • Plastens hus i Perstorp
  • Sofiero slott och slottsträdgård
  • Tomarps kungsgård
  • Ängelholms flygmuseum.

För mer information om dessa kulturplatser och för att se vilka aktörer som ger tio procent rabatt (fyllas på löpande fram till och med 14 juni) med Kultursommarkortet och Kulturkortet, besök kulturkortet.selänk till annan webbplats.