Klippans Konsthall firar 15 år!

Publicerad:

Jubileumsutställning - Klippans konsthall 15 år - Klippans konstförening 75 år. Utställningen pågår mellan 18 maj - 2 juni 2019.

Klippans konsthall fyller 15 år och Klippans konstförening fyller 75 år! Klippans kommun och Klippans konstförening bjuder in till firande med en Jubileumsutställning under två veckor, 18 maj-2 juni 2019.

Utställningen tar en titt på hur det gick till när det blev en konsthall i Klippan; vilka var med och bestämde, hur såg de olika förslagen ut, vad bestämdes i slutändan? Karin Pettersson, konsthallens arkitekt berättar också om tillkomsten ur hennes synvinkel. Vad var uppdraget? Vilka var utmaningarna? Dessutom visar vi en tidslinje över de 15 åren och räknar upp alla de konstnärer som har ställt ut hos oss, och det är väldigt många...


Som gästutställare har vi bjudit in konstnären Bertil Englert, som var den som invigde Klippans Konsthall med en utställning år 2004. Vi har från den utställningen lånat in konstverket ”The Universal Soldier” som kommer att vara blickfång mitt i rummet. Lördag den 18 maj blir det även avtäckning av konstverket ”Hjärnsnitt” av Bertil Englert på Innergården, i direkt anslutning till Konsthallen.

Även Klippans konstföreninglänk till annan webbplats jubilerar i år - 75 år – och har sedan år 1944 arbetat för att sprida konsten till allmänheten främst genom att ordna utställningar på en lång rad platser i kommunen. Att hålla en förening vid liv i 75 år är en bedrift i sig men än så länge finns föreningen kvar och ser fram emot ett fortsatt samarbete i Klippans Konsthall.

Fri entré. Storgatan 9 i Klippan. Öppettiderna följer Klippans biblioteklänk till annan webbplats. Extraöppet helgen den 1-2 juni.

Arr: Klippans kommun och Klippans konstföreninglänk till annan webbplats

Läs mer om Klippans Konsthall härlänk till annan webbplats