Kommunalrådet ute på praktik

Publicerad:

Kerstin Persson

Kerstin Persson skyltar med sina favoritböcker på Klippans bibliotek.

Klippans kommunalråd Kerstin Persson är angelägen om att lära känna den kommunala verksamheten ännu bättre. Hon har därför gett sig ut på praktik, för att få en större inblick i kommunens olika verksamheter. I samband med att hon tillbringade en dag som praktikant på Klippans bibliotek passade hon på att tipsa om sina favoritböcker.

Kerstin skriver :
Mina favoritböcker!
Det finns många böcker som varit Iäsvärda på så många olika sätt. Att välja ut ett fåtal med kort betänketid är därför inte helt enkelt. Dock, här är några av dem jag vill lyfta fram.

Anne Franks dagbok. En av mina Iärare Iäste boken högt för klassen i mellanstadiet. Jag minns att jag fångades av flickans öde och jag tänkte att detta var en bok som alla borde Iäsa.

Margit Söderholm, Driver dagg faller regn. I tonåren fick jag denna bok av min farmor och farfar. Boken har en ton av mystik och romantik som tilltalade mej. Jag har Iäst boken säkert fem gånger, dock inte på senare tid…

Elisabeth Åsbrink, Och i Wienerwald står träden kvar. Denna författare fick Augustpriset 2011 och boken har av olika skäl en väldigt stor betydelse för mej personligen. Jag har Iäst den två gånger och kommer att Iäsa den igen. Jag äger två exemplar!

Olof Palme, Underbara dagar. Denna biografi har jag ännu inte Iäst klart. De första två tredjedelarna Iäste jag ganska fort, men när händelseförloppet kom in i mer modern tid har jag haft ett Iångsammare tempo. Jag kommer att Iäsa ut den om inte förr så till sommaren.

Stephen King. Jag har under åren köpt och Iäst många av Stephen Kings böcker. Denna bok är inte en av favoriterna utan mer en av flera favoriter. Det är något som gör att jag bara måste sträckläsa hans böcker, även om de inte räknas som "finlitteratur”.

Böcker jag vill Iäsa när jag hinner:
Lev Tolstoj, Krig och Fred.
Detta är en av många s.k. klassiker som jag ser fram emot att Iäsa.

Per-Anders Fogelström, Mina drömmars stad. Jag skäms för att jag inte har Iäst någon av denne författares böcker! Ska genast åtgärda det!

Fredrika Bremer, Hertha. Slutligen måste jag få med en av de viktigaste författarna som någonsin funnits. Jag är helt övertygad om att utan Fredrika Bremer hade världen sett annorlunda ut när det gäller jämställdhetsfrågorna. Jag har trots detta inte Iäst några riktiga böcker om eller av henne, men känner till en del om hennes gärning.

Kerstin Persson
Kommunstyrelsens ordförande och Kommunalråd
Praktikant för en dag på Biblioteket i Klippan 2017-11-09