KulturWKND i Klippan

Publicerad:

Helgen vecka 46 uppmärksammas i flera kommuner i nordvästra Skåne som en kulturhelg, genom det gemensamma konceptet KulturWKND. I Klippans kommun uppmärksammar vi detta med kulturevent i Ljungbyhed, Klippan och Östra Ljungby.

Först ut under kulturhelgen är Gäst i Klippansoffan-special där soffan åker på turné till Bio Grand i Ljungbyhed den 15 november. Kvällen inleds klockan 18.00 med filmvisning av filmen Amatörer och sedan kommer filmregissören Gabriela Pichler gästa Klippansoffan i ett samtal om samtiden, landsbygden och kreativiteten. Fri entré. Inga biljetter behövs, det finns gott om plats i lokalen. 

Fredagen den 16 november klockan 14.00-18.00 tar kulturen plats på ICA Kvantum i Klippan, håll ögon och öron öppna för FRIZONEN. En lugn plats mitt i fredagsmyshetsen på storköpet!

På lördagen den 17 november fortsätter kulturhelgen med en 100-årsjubileumskonsert av Klippans musikkår i S:t Petri kyrka klockan 15.00-17.00. Musikkåren bjuder då på en konsert med blandad repertoar som visar kårens bredd. Olika soloinslag med både kårens medlemmar och gästartister. Biljettpris 100 kr, biljetter finns att köpa på biblioteken i Klippans kommun, Klippans musikskola samt bokhandeln i Klippan. 

Dagen efter, den 18 november, är det Östra Ljungbys tur att vara en samlingsplats för alla kulturintresserade när det är Kulturkalas i Bygdegården klockan 13.00-17.00. Besökarna kommer bjudas på en Blomgrens bilder-special där Bengt Emgård berättar kring bilder från trakten hämtade ur Blomgrens arkiv.
I Östra Ljungby kommer också estradören och författaren Mattias Enn berätta om världsstjärnan Birgit Nilssons karriär och innehållsrika liv med musikaliska inslag. Fri entré.