Ny promenadslinga i Klippan

Publicerad:

På lördag 27 april inviger vi Blomgrens promenad. Välkommen att vara med!

Under Klipplördagens festligheter den 27 april kommer en ny promenadslinga i Klippans centrum att invigas. Klippans kommun hälsar alla välkomna till Åbyplan (lilla parken mellan busshållplatsen och Vita huset/kommunhuset) i Klippan klockan 11.00. Under invigningen av Blomgrens promenad blir det invigningstal av kultur- och fritidsförvaltningens ordf Michael Nemeti och Musikskolans Brassensemble bjuder på musik.

Blomgrens promenad är en vandringsled som går runt de centrala delarna av Klippans tätort. Hela promenaden är ca 2,5 km lång och tar ungefär 30-40 minuter i sin helhet.  Under promenaden besöker du 13 historiskt och kulturellt intressanta platser i centrum, som finns utmärkta med informationsskyltar med historiska bilder från Blomgrens arkiv.

Karta över promenaden kommer finnas att hämta på Klippans bibliotek och i kommunhuset efter promenaden invigts. Vi kommer också dela ut kartor under invigningen. Det går bra att starta var som helst på kartan. På kartan är både rutten och sevärdheterna markerade. Det går även bra att göra promenaden utan karta. På plats vid varje sevärdhet finns en QR-kod som kan skannas via en mobilapp. Med hjälp av QR-koderna får du som besökare ta del av intressant historik om sevärdheterna i centrala Klippan.

Med den nya promenadslingan hoppas vi att slingans besökare ska uppmärksamma de fantastiska byggnader och den äldre arkitektur som finns i Klippan, inte bara de som särskilt lyfts fram längs promenaden.

Vi hoppas också att besökaren genom Blomgrens arkivbilder ska få en inblick i hur det såg ut förr och hur Klippan har ändrats över tid. Blomgrens bilder har därför också fått ge namn till slingan. Logotypen syftar till att lyfta fram, i detta fallet det arkitektoniska värdet, genom en hand som lyfter fram en byggnad.

Fysisk aktivitet i vardagen
För den som inte känner för att gå hela slingan finns det gott om möjligheter för avstickare. Det finns också möjlighet att bara gå en del av slingan på passande ställe. Slingan passar därför också utmärkt att gå som en lunchpromenad för den som arbetar i centrum.

För den som har möjlighet vill vi också uppmuntra att ta en avstickare och njuta av Läderbackarna och sedan kanske också utforska kommunens andra lite mer naturnära promenadslingor.