Renoveringen av badhuset närmar sig slutskedet

Publicerad:

Jens Riis Olsson berättar om renoveringen och hoppas att badgästerna har förståelse för att det tar tid.

Under sommaren har Klippans badhus varit stängt på grund av renovering av rören i anläggningen. Den 1 oktober planeras badhuset att öppna igen.

Badhuset i Klippan är över 50 år gammalt och så även rören som finns i byggnaden. Under sommaren var det dags att göra något åt de gamla rören innan läckor riskerar att uppstå, och därför har alla rör nu renoverats och fått en ny relining.

- Vi har försökt göra det bästa av pengarna för renoveringen. Det som måste bytas ut och renoveras har vi fixat. Men det som är gammalt men fortfarande tjänligt får vara kvar, på så vis kan vi lägga pengarna på roligare saker, säger Jens Riis Olsson, enhetschef för fritid och bad i Klippans kommun.

I omklädningsrummen i källaren, som i första hand används av föreningar och skolor, pågår arbetet förfullt. Där har det lagts nytt kakel på vissa ställen och även duscharna och alla brunnarna har bytts ut. Väggarna där nere har målats och ventilationen har fixats och taket och belysningen är bytt.

Arbetet med renoveringen i omklädningsrummen pågår förfullt.

Den 14 september blir det slutbesiktning på renoveringen och efter det tar det cirka två veckor för eventuella kompletteringar, städning och iordningsställande av badhuset innan det kan öppna igen den 1 oktober.

- Vi hoppas att våra badgäster har förståelse att vissa saker måste göras och att så här stora renoveringar tar längre tid, säger Jens.

Filip Lundin och Sebastian Hallberg håller på att städa simhallen som varit full av damm. I nästa vecka kommer Klippans simsällskap att få tillgång till bassängerna för deras tränings skull. Om två veckor öppnar badhuset för alla besökare.