Vi gratulerar årets pristagare!

Publicerad:

Översta bilden: medlemmar i PRO Klippan är på digital tipsrunda, fr.v. Bertil Pettersson, Arne Arnehov, Håkan Johansson och Birgit Björk. Nedre bilden: Kent Olsson och Ralf Scott, Klippans Kraftsportsklubb. Bild till höger: Lars Månsson, Klippans Bokhandel.

Kultur- och fritidsnämnden har utsett årets olika pristagare inom kultur, fritid, idrott och föreningsliv.

Varje år delas priser ut av kultur- och fritidsnämnden till personer eller föreningar som utmärkt sig inom kultur, som föreningsledare eller varit nytänkande i det lokala föreningslivet eller kommunens evenemangsutbud.

Vi gratulerar pristagarna för år 2020:

Kulturpriset tilldelas Lars Månsson, Klippans Bokhandel
Motivering: Lars Månsson får priset för sina folkbildningsinsatser i Klippan (sedan 1984) och sättet han tipsar och uppmuntrar till läsning på. Klippans Bokhandel har ett brett sortiment, som har något för alla, men särskilt insatserna att lyfta fram lokala initiativ är berömvärt. Med ett brinnande intresse för läsning, bildning och lokal kultur är Lars en fyr som hjälper människor att hitta rätt böcker i en tid då allt fler köper sina böcker via internet. Klippans Bokhandel har kunnat hålla öppet under pandemin och har då skickligt fångat upp det ”sug” efter kultur och läsande som har funnits, vilket har märkts extra mycket när annan kultur måst hålla stängt.

Föreningsledarpriset tilldelas Ralf Scott och Kent Olsson, Klippans Kraftsportsklubb
Motivering: Ralf Scott och Kent Olsson har tillsammans sett till att tyngdlyftningen lever kvar i Klippan och deras insatser för ungdomar att börja träna tyngdlyftning är ovärderlig. Genom att ta hand om, instruera och inspirera, har de fått en stor grupp ungdomar att träna varje vecka. Här är alla välkomna och alla behandlas lika och visas samma värme och omtanke.

Nytänkarpriset tilldelas PRO Klippan
Motivering: PRO Klippan antog snabbt utmaningen som alla på olika sätt drabbades av förra året i och med rådande pandemi. De var snabba med att hitta nya vägar och lösningar för att kunna fortsätta en meningsfull och givande verksamhet för sina medlemmar. Föreningen har varit tidiga med att använda digital teknik för att få människor i rörelse, samt varit en föregångare och inspirationskälla för många föreningar. Tidigt under pandemins början tog föreningen initiativet till olika tipsrundor som man kan gå med hjälp av sin mobil och GPS. Totalt finns ca 50 digitala tipsrundor att välja på runtom i närområdet. Initiativet har rönt uppmärksamhet från press/media och föreningar och människor från olika delar av landet har hört av sig om tips och råd.

Utdelning av priserna sker på kommunfullmäktigemötet den 28 juni.

Läs mer om kommunens priser och årets pristagare